REAKCIJA ZA VEČERNJI LIST

Oglasila se srpska aviokompanija: Evo što se dogodilo hrvatskim zastupnicima

Foto: pixabay
1/3
03.10.2024.
u 11:24

"Srpska nacionalna aviokompanija spomenutim putnicima omogućila je alternativan let i hotelski smještaj", navode iz kompanije.

Troje hrvatskih zastupnika nije bilo na letu aviokompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Zagreb, jer ih, kako jedan od njih tvrdi, nisu pustili u avion. Hrvatski zastupnik Igor Peternel tvrdi kako je riječ o provokaciji i kako je to bilo namjerno napravljeno njemu i njegovim kolegicama iz hrvatskog Sabora. O svemu se za Večernji list oglasila i spomenuta kompanija koja je takve optužbe odbacila.

"Želimo ovim putem demantirati napise hrvatskih i pojedinih domaćih portala, a u vezi s neulaskom na jučerašnji let Air Srbije za Zagreb troje predstavnika hrvatskog Sabora. Uvidom u sustav i detaljnom provjerom podataka utvrđeno je da putnici nisu došli do izlaza za ukrcavanje do trenutka koji je za to predviđen. Shodno definiranim procedurama u zrakoplovstvu, putnici koji zakasne na let ne mogu se na njega ukrcati, samim tim ni ovi putnici nisu mogli biti primljeni na let. Srpska nacionalna aviokompanija spomenutim putnicima omogućila je alternativni let i hotelski smještaj", navode iz kompanije.

Zapeli u Beogradu

Podsjećamo, zastupnik novoosnovane stranke Domino Igor Peternel za Večernji list ispričao je kako se sve dogodilo. – Vraćali smo se iz Tirane i lovili smo let za Zagreb iz Beograda. Nisu nas htjeli pustiti u avion iako smo bili već praktički na pisti, nekoliko metara od busa koji je putnike trebao odvesti do aviona. Objašnjeno nam je da smo zakasnili i da smo "skinuti s leta". Očito je da su nas namjerno htjeli poniziti – ispričao nam je Peternel koji je i dalje u Beogradu u jednom hotelu gdje čeka let u Budimpeštu, kamo mora stići danas na jednu konferenciju.

Preostale dvije članice hrvatske saborske delegacije otišle su jutros rano u Zagreb. No svi su morali prenoćiti u Beogradu. – Oni su to nama sve lijepo organizirali nakon što su demonstrirali svoju silu na nama. Kolegice su se uzrujale. Sve imaju svoj posao, obaveze, obitelj. Naravno da je to politička provokacija, a složio se s time i hrvatski veleposlanik u Beogradu Hido Biščević kojega je jedna kolegica kontaktirala i koji joj je kazao kako zna o čemu je riječ – kazao je Peternel. Osobno, kaže, ne misli ništa poduzimati zbog ove neugodne situacije. Ali očekuje od Ministarstva vanjskih poslova da razjasni što se dogodilo.

Cijene kestena šokirale Zagrepčane: Provjerili smo što se zapravo dobije za pet, sedam i osam eura

Ključne riječi

Komentara 18

RA
Raptor
12:30 03.10.2024.

Treba vidjeti o čemu se stvarno radi. Vidjeti je li bilo objektivno dovoljno vremena između dva leta da se obavi potrebna procedura. Također, da li su sabornici znali proceduru. Međutim, uobičajeno je da se putnici putem razglasa pozovu na izlaz ukoliko se nisu pojavili do pred zatvaranje izlaza. Na dobro organiziranim aerodromima Welcome služba pomaže takvim putnicima da se na vrijeme ipak pojave na izlazu. U konačnici, zašto letite tom kompanijom?

RA
radioamater
12:05 03.10.2024.

Peternel je klaun koji će koristit svaku priliku za jeftino skupljanje političkih bodova. Letio sam jednom iz Tirane preko Beograda za Zagreb i konekcija je bila na knap. Točno 20 minuta do zatvaranja gatea. Ovaj lik si je umislio da za njega ne vrijede pravila u zrakoplovstvu nego može raditi što hoće a ako ne uspije onda se žaliti u novinama.

SE
Serđo23
11:54 03.10.2024.

A nisu bili dalje od Špičkovine , pa ne znaju šta je check in !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije