Ako Rusija proguta Ukrajinu i oslabi NATO, to bi ugrozilo i Hrvatsku

02.02.2023. u 12:14

Zahtjevi koje je Kremlj postavio NATO-u prije invazije naglašavaju razmjere Putinovih ambicija: on otvoreno zahtijeva povratak Saveza u njegovu hladnoratovsku konfiguraciju

Komentara 25

Avatar Bobiii
Bobiii
14:46 02.02.2023.

U ratu u Hrvatskoj je NATO bio izuzetno prosrpski orjentiran, Englezi su zadnji bili u Beogradu i dali zeleno svjetlo za tenkovsku kolonu na Vukovar. Ameri su nam uveli embargo da se ne možemo braniti,da pokolj Hrvata bude čim veći. Ameri su prijetili sankcijama,ali i bombardiranjem hrvatske vojske u BIH usred Oluje,alko se HV i HVO ne zaustave. Republika Srpska je dijete Amera,stvorili su državu u državi kako bi rat mogli nastaviti kad god zažele.Od jačih igrača,posljednja je Hrvatsku priznala SAD. Još šamtim američkog veleposlanika u Zagrebu,kako se vozio sa Srbima na traktoru i provocirao okupljene Hrvate .

SI
sigmundfreud
16:36 02.02.2023.

Rusi nisu tako moćni u konvencionalnom ratu. Nemaju nikakve šanse u sukobu s NATO paktom. Zato neće ni pokušati napasti Poljsku ili neku drugu bivši članovi Varšavskog ugovora. Rat s Ukrajinom je posebna priča, osim ruske imperijalne politike koja jee kriva za agresiju, dio krivnje snosi i ukrajinsko političko vodstvo. Rat je počeo 2014. na Majdanu.

Avatar Hrvatski.Domoljub
Hrvatski.Domoljub
13:54 03.02.2023.

Trebamo povečati vojni proračun na 5-10% BDPa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije