Al-Qaida poziva sve muslimane na rat protiv Izraela

svi-zawahiri-txt.jpg
import
27.07.2006.
u 13:07

Teroristička organizacija al-Qaida pozvala je sve muslimane na žestoku borbu protiv Izraela zbog najnovijih napada na Libanon kao i na Palestince u pojasu Gaze. Novom porukom javnosti se obratio Ayman al-Zawahiri, nasljednik bivšeg vođe al-Zarqawija, ubijenog u američkom zračnom napadu prije dva mjeseca.

Zawahiri je pozvao na borbu protiv "cionističkog izraelskog režima" te dodao da al-Qaida sigurno neće stajati po strani i gledati kako Izrael napada i ubija njihovu braću u arapskim zemljama.

"Cijeli je svijet sada bojno polje i za nas su sve mogućnosti otvorene", upozorio je Zawahiri te uputio muslimanima poruku sljedećeg sadržaja:

"Dragi muslimani gdje god bili, gdje god se nalazili krenite u rat, postanite mučenici, borite se protiv cionista i križara".

Zawahiri misli kako najnoviji rat između Libanona i Izraela diplomacija neće uspjeti zaustaviti zato što Izrael ne odustaje, ali neće odustati niti muslimani vođeni "Božjom voljom".

"Svaki sudionik u zločinu nad muslimanima će platiti svoju cijenu. Rakete i bombe koje razaraju tijela naše muslimanske braće nisu samo izraelske, već pripadaju i njihovim saveznicima iz cijelog svijeta" zaključio je Zawahiri na kraju snimke emitirane na tv postaji al-Jazeera.

Na snimci dominira je al-Zawahri koji nosi sivu odoru s bijlim turbanom. Iza njega se prikazuju slike Svjetskog trgovinskog centra u plamenu.

(A.Be.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije