alibaba opet srušio rekord

Rasprodaja kineskih siteova koju ne smijete propustiti: Ovo su povoljni gadgeti koje vrijedi odmah kupiti

alibaba dan samaca prodaja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
11.11.2016.
u 14:00

Ovaj događaj nije rezerviran samo za Kineze pa je tako i ostalima omogućeno da kupuju, a prilagođeno je i vrijeme prodaje.

Kao i što se očekivalo, Alibaba je i ove godine na ''Dan samaca'' postigao rekordnu prodaju. Prošlogodišnji promet od 91,2 milijarde kineskih juana prestignut je bez problema, no rast nije onakav kakav se očekivao. Za usporedbu, jedan kineski juan otprilike je jednak našoj valuti.

Početak prodaje bio je odličan i nakon samo sat vremena ukupna prodaja premašila je 5 milijardi dolara, što je za trećinu brže nego prošle godine.

Rast prodaje pao je s prošlogodišnjih 60% ponajviše zbog zasićenog domaćeg online tržišta maloprodaje, slabijeg gospodarstva i sporog rasta dohotka, piše Reuters.

Zanimljivo je kako se tijekom ovog dana proda više robe nego tijekom Crnog petka i Cyber ponedjeljka zajedno. Očekuje se da će se promet na Dan samaca ove godine popeti na 20 milijardi dolara.

Ovaj događaj nije rezerviran samo za Kineze. I ostalima je omogućeno da kupuju, a prilagođeno je i vrijeme prodaje. U ponudi je doslovce milijardu stvari, a mi smo izabrali neke proizvode koji bi vas mogli zanimati.

Jeftini mobiteli

Za otprilike 110 kuna možete dobiti mali monitor pogodan za automobil veličine 5 inča i rezolucije 800x480 piksela. Monitor je savršen za gledanje filmova, ali i kao ekran na koji možete spojiti stražnju kameru na automobilu. Uređaj se nalazi na ovoj poveznici.

Foto: Screenshot/reuters

Nešto skuplja je kamera za snimanje prometa. Ona stoji oko 125 kuna, no u tu cijenu nije uključena i memorijska kartica. Ako želite kupiti kameru s karticom, cijena će biti veća.

Kamera može snimati u HD rezoluciji i s njom dolazi USB kabel, kao i držač koji se stavlja na vjetrobransko staklo. Više pogledajte ovdje.

Foto: Screenshot/reuters

Nemate smart televizor, a nemate ni novca da si priuštite jedan? Nema problema, tu je android box koji na vaš televizor donosi sve mogućnosti koje ima smart TV. Amlogic S905X ima četverojezgreni procesor koji radi na 2 GHz i 2 GB RAM-a, što osigurava dobre performanse. Uređaj dolazi s Androidom 6.0 i moguće ga je spojiti na mrežu putem WI-FI-ja. Za pohranu aplikacija tu je 16 GB prostora, no moguće ga je proširiti memorijskim karticama. Uz uređaj dolazi i daljinski upravljač, a cijena mu je, zajedno s poštarinom, nešto niža od 340 kuna. Uređaj pogledajte ovdje.

Foto: Screenshot/reuters

Ako ste zainteresirani za kupnju pametnog telefona na Geekbuyingu je sjajna prilika. Xiaomijev Redmi 3S nudi se po cijeni od samo 99,99 dolara (oko 690 kuna) za verziju s 2 GB RAM-a i 16 GB prostora. Mobitel je opremljen 5-inčnim ekranom rezolucije 1280x720, a pokreće ga Qualcommovo osmojezgreni procesor. Mobitel dolazi s odličnom baterijom od 4100 mAh. Teško da ćete pronaći nešto bolje. Sve o ovom uređaju pogledajte ovdje.

Oni koji imaju više sredstava na raspolaganju mogli bi pogledati Xiaomi Redmi Note 4 na AliExpressu za 135 dolara (oko 930 kuna). Ekran je veličine 5,5 inča, a baterija je impresivna kao i na modelu 3S. Kamera ima 13 MP, a pokreće je 10-jezgreni procesor. Kućište je izrađeno od metala. Pogledajte mobitel ovdje.

Foto: Screenshot/reuters

Popularnost uređaja za virtualnu stvarnost svakog dana raste. Na AliExpressu moguće je kupiti uređaje, samo je potrebno pronaći one koji odgovaraju vašem uređaju. Cijene se kreću od 15 dolara (oko 100 kuna) na više, a ponudu provjerite ovdje.

Foto: Screenshot/reuters

>> Pripremili su velike popuste! Kinezi su Dan samaca pretvorili u najveću rasprodaju na svijetu

Komentara 1

SD
sdpesticid
22:56 11.11.2016.

rasprodaja ''na'' kineskim site-ovima a ne rasprodaja site-ova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije