pregled najnovijih trendova

AMBIENTA 2024: Izlazak iz okvira Zagrebačkog velesajma

Ambienta
Foto: ZV
1/11
15.10.2024.
u 09:15

Ambienta 2024, vodeći nacionalni sajam namještaja, dizajna interijera i opremanja prostora, održat će se od 17. do 20. listopada na Zagrebačkom velesajmu. Ovaj, 51. po redu prestižni događaj pruža cjelovit pregled najnovijih trendova i tehnologija u opremanju doma i poslovnih prostora. Posjetitelje očekuje raznolik spektar proizvoda – od vrhunskog namještaja, kuhinjskih i kupaonskih rješenja, do dekorativnih i funkcionalnih elemenata poput rasvjete, prozora, vrata, parketa i vrtnog namještaja.

Vrhunski izlagači na jednom mjestu

S ponosom najavljujemo povratak Meblo Tradea, koji se nakon 15 godina vraća na Ambientu u velikom stilu, pod nazivom Powered by Meblo Trade. Posjetitelji će imati priliku upoznati bogatu ponudu ovog renomiranog brenda, s posebnim naglaskom na prestižne brendove Atlas i KARE. KARE, poznat po motu „Joy of Living“, savršeno spaja upečatljiv dizajn namještaja s nekonvencionalnim dekorativnim elementima, stvarajući jedinstvenu sinergiju funkcionalnosti i stila.

Foto: ZV

Ambienta će također ugostiti priznate brendove poput Spin Valisa, Nord Produkta, Škerjanca, Il Leora, Rattan Sedije, Interijera Colora, Chesterfielda, Gastro-Stila, Beline, Concept Linea, Domprojekta, IKS Fenstera, Interijera Sabljo, Pohištva Leroy, Lokve, T.C. Požgaja, Weninoxa, Top2Floora, Tvornice tekstila Trgovišće, Wespa Spacesa, Duma Storea, Top Door interijera, Partasa, Studija Element, Style Doora, Texa, Infitouta i mnogih drugih, čiji inovativni proizvodi osvajaju tržišta diljem svijeta.

Od stranih sudionika na Ambienti istaknuli bi kolektivni nastup izlagača iz Bosne i Hercegovine kao i nastup šest kineskih izlagača.

Foto: ZV

Sinergija kulture i namještaja

Uz izložbeni segment, sajam prati i bogat stručno popratni program. Ambienta ove godine prelazi granice tradicionalnog sajma, donoseći inovativan projekt u suradnji s vodećim kulturnim institucijama. U partnerstvu s Galerijom Klovićevi dvori, Muzejom suvremene umjetnosti (MSU) i Etnografskim muzejom, dio sajamskog programa bit će postavljen unutar muzeja. U MSU-u i Klovićevim dvorima bit će predstavljeni showroomovi hrvatskih proizvođača, dok će Etnografski muzej prikazati dokumentarni film iz serijala „Moderna vremena“ koji prati povijest Zagrebačkog velesajma. Posjetitelji će imati priliku uživati u izložbama i Ambienti s jedinstvenom ulaznicom koja omogućuje razgledavanje izložbi u jednom od tri muzeja.

Foto: ZV

Vrhunski dizajn i umjetnički izražaj

Design Zone istaknut će dizajnerske komade istaknutijih tvrtki, dok će Art Box okupiti umjetnike, galeriste i kolekcionare, stvarajući prostor gdje dizajn i umjetnost dijele istu pozornicu. Uz izložbu „100 slikara 21. stoljeća“, koja donosi ekskluzivnu privatnu kolekciju slika velikog formata, Ambienta će predstaviti i izložbu Zagrebački velesajam 1956.-1961., pružajući uvid u povijesnu i gospodarsku važnost Velesajma u tom ključnom razdoblju.

Foto: ZV

Snažna institucionalna podrška

Ambienta uživa podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Zagreb i Hrvatskih šuma, čime dodatno naglašava svoj značaj za gospodarstvo i industriju.

U istom terminu održat će se jedan od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regiji na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rješenja u arhitekturi i graditeljstvu – ArhiBau. U sklopu sajma ArhiBau organizirat će se stručna i znanstvena konferencija ArhiBau 2024 – „Stanovanje budućnosti“.

Foto: ZV

Radno vrijeme i nagrade

Ambienta će biti otvorena od četvrtka do subote od 10:00 do 19:00 sati, a u nedjelju do 18:00 sati. Ulaznica iznosi 7 eura, a svaki posjetitelj s kupljenom ulaznicom može sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri, u kojoj je glavna nagrada opremanje doma u vrijednosti od 7.000 eura u Meblu.

Za više informacija posjetite našu web stranicu www.zv.hr ili pratite Zagrebački velesajam na društvenim mrežama.

Ambienta vas zove – vidimo se od 17. do 20. listopada 2024.!

Foto: ZV

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije