META SU IM BILI HUTISTI

Amerikanci dignuli moćne nevidljive bombardere u zrak. Gađali su podzemne objekte s oružjem

Borbeni avioni SAD-a koji su izveli napade na sjedište Hashd al-Shaabi u Iraku
Foto: SRA LEON REDFERN/NEWSCOM
1/3
17.10.2024.
u 07:26

"Korištenje nevidljivih bombardera dugog dometa B-2 Spirit demonstrira američku sposobnost napada bilo kada i bilo gdje", dodao je Austin.

Sjedinjene Američke Države pogodile su pet podzemnih skladišta streljiva hutista u Jemenu koristeći nevidljive strateške bombardere B-2, objavio je američki ministar obrane Lloyd Austin u srijedu navečer. "Američke snage gađale su nekoliko podzemnih objekata u kojima se nalazi nekoliko vrsta oružja koje su hutisti koristili za gađanje civilnih i vojnih plovila diljem regije", rekao je Austin.

Ovo je prva poznata uporaba bombardera B-2 od američkih snaga od početka njihovih napada na hutiste, skupinu koju podržava Iran. "Korištenje nevidljivih bombardera dugog dometa B-2 Spirit demonstrira američku sposobnost napada bilo kada i bilo gdje," dodao je Austin.

Hutisti, koji kontroliraju velike dijelove Jemena, već mjesecima izvode napade na Izrael i brodove koji su navodno povezani s njima, tvrdeći da djeluju u znak solidarnosti s palestinskim islamističkim pokretom Hamas. Kao odgovor, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo redovito izvode napade na hutiste, ali u ovoj fazi nisu uspjeli uništiti operativne kapacitete pokreta.

FOTO Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Borbeni avioni SAD-a koji su izveli napade na sjedište Hashd al-Shaabi u Iraku
1/42
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
08:48 17.10.2024.

Metode i destrukcija biblijskih razmjera. Bombe padaju s neba, niti ih vidiš niti čuješ. Za pola minute sve satrano. Božja kazna!

Avatar American_ninja
American_ninja
08:30 17.10.2024.

Na slikama nije B-2 Spirit nego B-1,...

LG
LG24Zg
08:52 17.10.2024.

A u Ukrajini ne mogu pomoći ukrajincima već rusi sa tenkovima probijaju sve linije fronte...USA je jaka kao i Izrael na daleko slabijima , dok za Ukrajinsku krizu nema ni hrabrosti ni volje ni oružja da spriječi neminovnu poraz ukrajinaca do Nove godine...koje licemjerstvo..fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije