Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Anđeli Bešlić slomljena jagodična i sinusna kost

23.04.2002.
u 00:00

SPLIT - Bratići Ivan (39) i Pavle Bulj (46) osumnjičeni za silovanje i teško ubojstvo Sinjanke Anđele Bešlić (17) ostat će u pritvoru. Izvanraspravno vijeće splitskoga Županijskog suda odbilo je njihove žalbe na pritvor, koji im je određen zbog teških okolnosti djela i utjecaja na svjedoke.

Ovog tjedna istražni sudac Stanko Grbavac trebao bi započeti s ispitivanje svjedoka. Velike nade u otkrivanje okolnosti zločina polažu se u rezultate vještačenja izuzetih predmeta iz "renaulta 4" Ivana Bulja, te uzorka uzetih ispod noktiju A. Bešlić.

Istražni zahtjev nije specificirao tupi predmet kojim je A. Bešlić usmrćena, kao ni ozljede koje su joj ubojice nanijele. Navodi se tek da je riječ o ozljedama zadanim tupim predmetom po glavi i vitalnim dijelovima tijela, što potvrđuje priče o vrlo slabim materijalnim dokazima. Obdukcijskim nalazom ustanovljeni su lomovi sinusne i jagodične kosti, no, loše stanje tijela, posebice u donjem dijelu tijela, koji je bio pokriven lišćem koje je ubrzalo raspadanje, sigurno će otežati posao vještacima.

Priznanje Ivana Bulja dano u policiji, kao što je poznato, nema formalnu snagu i ne može se koristiti u dokaznom postupku. Svoju obranu nije dao. Najvjerojatnije će šutjeti, barem dok ne prispiju materijali s vještačenja. Kao što je već pisano, Ivan Bulj, kao direktor Radio Sinja, nalagao je svojim novinarima da prate tijek istrage, a i sam se angažirao oko slučaja. Vjerojatno će to pokušati iskoristiti kao prilog obrani, te na neki način rekonstruirati najkritičnije dane, prije i nakon pronalaska tijela u šumi Vidovo u Suhaču.

I. Bulj inače se drži vrlo smireno, nakon što je "olakšao" dušu u policiji. Slično se ponašao i kad je bio priveden u Istražni centar splitskoga Županijskog suda. Bio je, navodno, najsmirenija osoba u prostoriji suca Grbavca.

Njegov rođak Pavao Bulj, koji je već kažnjavan i koji iza sebe ima nekoliko tretmana na Psihijatriji KB-a Split, niječe bilo kakvu umiješanost u djelo. Ranijim vještačenjima, unatoč brojnim ispadima, nađen je ubrojivim. Vještaci su ustanovili da je probao više vrsta droga, no, nije ovisnik. Ustanovljeno je i da manifestira značajke poremećaja ličnosti, no, ne i da boluje od težih duševnih bolesti.

Dr. Miljuš

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije