Pozivaju na otpor

Anonymousi imaju poruku za Ruse: Ustanite protiv Putina, maknite ga s vlasti

anonymous
Foto: Screenshot YouTube
1/2
13.03.2022.
u 10:18

Režim Vladimira Putina provodi ratne zločine svojom nedavnom invazijom na Ukrajinu, koja je izazvala ogromnu izbjegličku krizu i nebrojene smrtne slučajeve - poručuju Anonymousi

Poznata hakerska skupina Anonymous ponovno se obratila svjetskoj internetskoj populaciji na svom Twitter profilu, i to s porukom namijenjenom ruskim stanovnicima. Pozivaju ih da ustanu protiv Putina i njegovom režimu i protiv rata u Ukrajini. Poruka je na ruskom jeziku, no svjetski twitteraši preveli su je na engleski.  

 

 

- Zarobljeni ste iza željezne zavjese propagande, a vaša vlada vas pokušava spriječiti da budete dio međunarodnog razgovora, iz straha od onog što biste mogli saznati. Režim Vladimira Putina provodi ratne zločine svojom nedavnom invazijom na Ukrajinu, koja je izazvala ogromnu izbjegličku krizu i nebrojene smrtne slučajeve. Užasna je situacija u koju ste dovedeni, ali vaša jedina opcija da spriječite nadolazeći ekonomski kolaps i potencijalni svjetski rat je da poduzmete akcije za otpor ratu i režimu Vladimira Putina. Putin je prinio rusko stanovništvo kao žrtvu. U ovom trenutku najmirniji način na koji bi ovaj sukob mogao biti okončan bio bi da narod Rusije ustane protiv Putina i makne ga s vlasti - poručuju Anonymousi. 

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stefj
11:05 13.03.2022.

U Rusiji nema demokratskog potencijala za promijene. Ima manje od 20% srednjeg sloja, ostalo je sirotinja... Ono što brine je Ruska dijaspora. Skoro cijela potpuno slijepo podržava Putina. Ne treba ići daleko, pogledajte Ruse u Hrvatskoj...

DU
Deleted user
11:44 13.03.2022.

Netko ovdje dolje kaze da je Anonymous CIA. Pa da to pojasnimo. Anonymous je internacionalni pokret koji se svojim akcijama bori protiv nepravde na ovom svijetu. Na udaru su drzave,drzavne organizacije,banke,multinationals,companije itd itd. Gdje je tu logika,trpati Anonymous i CIA u jedan kos,a Anonymous je podrzao Wiki-Leaks,borio se protiv pedofilije,Australijske vlade(Operation Triton),MegaUploada,Obame,Trumpa,da ne nabrajam dalje. To nije navijacki klub,nije ogranicen ni granicama drzava,ni vjerom,ne trazi ni lipe za svoju borbu. Anonymous je jedan od rijetkih boraca za bolji svijet,zeli od ove prljave kaljuze napraviti plodno mjesto. Bacati ljagu na Anonymous kao ovaj komentator je u najmanju ruku,nedostatak znanja i poznavanja svijeta u kojem zivimo.. Te visoko obrazovane ljude,idealiste izmedju 25-50 godina zivota treba cijeniti umjesto proganjati ih.

Avatar Apsalar
Apsalar
11:30 13.03.2022.

Preko čeg ih pozivaju?! 80% Rusa živi bez interneta, s državnom TV kao jedinim "prozorom u svijet". A i da imaju druge izvore, Srbija je primjer kako zatucan ostaje zatucan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije