OGLASIO SE MINISTAR

Anušić će 'raščistiti' situaciju sa stanom Anne Dujić: 'Moramo preispitati kako MORH upravlja stanovima'

Foto: Igor Šoban/PIXSELL, RTL
1/2
07.09.2024.
u 13:23

MORH je još 2004. pokušao Dujića deložirati jer je utvrđeno da u svom vlasništvu ima još jednu nekretninu - kuću u Ićevu, a osim toga, Dujić nije djelatnik MORH-a te nije jasno kako je uopće uspio zadržati pravo na stan

U medijima se ovog tjedna pojavila informacija da je Anna Dujić, kćer predsjednika uprave Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, prije četiri godine iznimno povoljno otkupila stan koji je bio u vlasništvu Ministarstva obrane, a koji je prethodno njena obitelj koristila gotovo 30 godina. Osim što je dobila nevjerojatno povoljnu cijenu, upitno je kako je Anna uopće došla u priliku kupiti stan od Ministarstva.

Situaciju je za Jutarnji list danas komentirao ministar obrane Ivan Anušić naglasivši da će tražiti da se do kraja raščiste sve okolnosti. "Iako je to stari slučaj koji nema nikakve veze s mojim mandatom, upravljanje imovinom kao i svi ostali procesi unutar Ministarstva obrane moraju biti transparentni i u skladu sa svim procedurama. Povodom ovog slučaja, ne prejudicirajući ništa, preispitat ćemo kako se u Ministarstvu obrane upravljalo stanovima" najavio je ministar.

Iz Ministarstva također poručuju da trenutno nemaju punu sliku o svim okolnostima prodaje stana u Šibeniku. Podsjetimo, kako su otkrili iz 24sata, Anna Dujić je u ožujku 2020. godine kupila stan od 91 kvadrata za 76.000 eura. Stan je plaćen u jednoj rati bez podizanja kredita, a posljednje dvije godine se iznajmljuje kao apartman.

Spornu nekretninu MUP je Nediljku Dujiću kao djelatniku PU Šibenik dodijelio na čuvanje u rujnu 1991. godine temeljem odluke o preuzimanju praznih stanova vojnih osoba. Nediljko i obitelj koristili su stan 29 godina, a od 1992. njime upravlja MORH. Procjenu vrijednosti stana 2020. je odradio Nino Vrcić, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenitelj nekretnina kojemu je Nediljko Dujić svojevremeno bio šef, a Dujićeva supruga, također akterica snimke u kojoj s kćeri vrijeđa vatrogasce, mu je još uvijek tajnica.

MORH je još 2004. pokušao Dujića deložirati jer je utvrđeno da u svom vlasništvu ima još jednu nekretninu - kuću u Ićevu, a osim toga, Dujić nije djelatnik MORH-a te nije jasno kako je uopće uspio zadržati pravo na stan. Dujić navodi da su ga pokušali iseliti "sirovom silom" no da je "sudskim putem" uspio zadržati stan.

GALERIJA Opet gori kod Žrnovnice, požar izbio u blizini raketne baze

1/17

Komentara 24

Avatar lapolapo
lapolapo
13:52 07.09.2024.

Sve ali baš sve MORH ove stanove provjeriti kako su završili,samo one koji stvarno žive u njima ostaviti, ostalo povrat MORHU.

Avatar Kruppe
Kruppe
13:33 07.09.2024.

Želimo vidjeti rezultat te istrage!

HR
hrza
14:22 07.09.2024.

Eto da nisu divljale pred kamerama ostao bi im stan ovako tesko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije