PRISTUPAČNI IZNOSI

Apartman za 21, a kava za euro: Ova kopnena destinacija samo 3 sata od Zagreba oduševljava cijenama

Banja Luka proslavlja Spasovdan, krsnu slavu grada
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/2
15.07.2023.
u 20:02

Prošle je godine tako Banja Luku posjetilo 5.700 Hrvata te tamo napravilo 8.602 noćenja, dok je još više Srba i Slovenaca - 31 i 19 posto

Iako su cijene na Jadranu ove sezone postale nepristupačne za brojne domaće, ali i strane turiste, tek tri sata od Zagreba jedno mjesto nudi i više nego pristupačne cijene. Doručak od 3 do 4,5 eura, tjestenina oko 6,50 eura, sladoledni kup oko 2,50 eura i kava s mlijekom za skoro euro dijelom je ponude Banje Luke u BiH.

Da su hrvatski posjetitelji česti, potvrdili su iz Turističke zajednice Banja Luke za Jutarnji list, a oni čine više od 10 posto ukupnog broja stranih posjetitelja. Prošle je godine tako Banja Luku posjetilo 5.700 Hrvata te tamo napravilo 8.602 noćenja, dok je još više Srba i Slovenaca - 31 i 19 posto. 

Tako se u blizini gradskih atrakcija novouređeni apartman uz besplatno otkazivanje može naći za samo 21 eura za noć za dvije osobe. Ako netko ipak poželi otići u hotel, za onaj s četiri zvjezdice u centru grada može naći već za 50 eura za noć, za dvije osobe. 

POVEZANI ČLANCI:

Što se tiče hrane, pizza i burgeri se mogu naći od šest eura, dok se butelja Graševine Kutjevo može popiti za 14 eura. I u Banjoj Luci vide potencijal u hrvatskim posjetiteljima koji rado odlaze na ovu kopnenu destinaciju upravo zbog cijena. 

- Planiramo usmjerene kampanje prema Zagrebačkoj regiji s obzirom na to da je pristupačnost dobra, a posebno kad se u promet pusti novi autoput most na rijeci Savi, što se uskoro očekuje. Dosad smo se uglavnom pojavljivali na sajmovima Place2Go i Eko etno Hrvatska te radili online kampanje, a veliku šansu vidimo i u povezivanju s hrvatskim partnerima u smislu stvaranja zajedničke turističke ponude. Tako se naprimjer trenutno realiziraju kružne ture posjeta turista s Malte za Zagreb, Plitvice, Bihać, Jajce i Banja Luku - poručili su.

>> VIDEO Velike gužve na naplatnoj postaji Lučko: Pogledajte ove kolone

Komentara 78

NE
Nefra94
20:42 15.07.2023.

Tamo sam rodjen. Bio prosle godine nakon duzeg vremena. Divlji narod. Uzeo hotel u blizini fehradije dzamije citavu noc iz okolnih kafica treste cajke uzivo. Cijene tako I tako. Kava 3 km. U restoranima nije uopce tako jeftino kako ovi u clanku opisuju. Ovu srpsku prciju bolje izbjegavati

DU
Deleted user
20:26 15.07.2023.

U svibnju poslovno bio na sastanku u Banjoj Luci, nakon 3 sata na "cuvanom" parkingu dočekao me izgreban auto. Kljucem u od gepeka do prednjeg branika. Tu ljubaznost radnika parkinga prestaje, uvjerava me da je bilo, milicija nakon 2 sataa dolazi, ne dozvoljavaju mi da vidim snimke. Izrazito agresivni i bahati, kao dobit cu na kucnu adresu Zapisnik da mogu prijaviti stetu. Do danas nije doslo. Mjesto radnje centar BL iza "boske". Poslije malo googlam i vidim manje od 1% Hrvata se vratilo u "RS". A vi reklamirate wellness u toj mahali, suradnju sa HRV turizmom. Fuj! I podrška Premijeru koji ne žuri sa otvaranjem mosta na Savi

Avatar Medeni
Medeni
20:12 15.07.2023.

Vi niste normalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije