RAZORNO NEVRIJEME

Apokaliptični prizori iz susjedstva: Olujni vjetrovi puhali 100 na sat, čupali su stabla, crijepove...

Nevrijeme u Sloveniji
Foto: Neurje.si
1/8
13.07.2023.
u 10:56

Prema procjenama, oko podneva bi se nad Slovenijom mogle početi razvijati nove jače oluje, a nije isključena ni mogućnost formiranja superćelija

Razorno nevrijeme pogodilo je Sloveniju u noći i danas ujutro. O nevjerojatnoj snazi vjetrova koji su puhali najbolje govore fotografije iščupanih stabala i oštećenih kuća. 

Stranica za praćenje vremena Neurje.si piše da se nevrijeme poput noćašnjeg ne pamti već dugi niz godina. Navode da su udari vjetra mjestimice bili i veći od 100 km/h. Diljem zemlje saniraju se posljedice strašne oluje. Među najgore pogođenim mjestima je okolica Murske Sobote.

Oluja se u četvrtak postepeno smirila, no već se prognozira razvijanje novog nevremena nad zapadnim i središnjim dijelom zemlje. Neurje piše da se olujne ćelije razvijaju u sjevernoj Italiji, te se predviđa da će putovati istočno i sjeveroistočno. 

Prema procjenama, oko podneva bi se nad Slovenijom mogle početi razvijati nove jače oluje, a nije isključena ni mogućnost formiranja superćelija.

GALERIJA Posljedice razornog nevremena u Sloveniji

Nevrijeme u Sloveniji
1/17

Podsjetimo, prema prognozama, olujno nevrijeme danas će poslijepodne stići i do Hrvatske. DHMZ je izdao narančasta i crvena upozorenja za veći dio zemlje. "Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča" upozoravaju.

Foto: DHMZ

VIDEO Iznenadno nevrijeme u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije