A. Shaviv

Spasio je Netanyahua, a sve ostale doveo je na vlast - osim Bandića

shaviv
Foto: Facebook/A.Shaviv
19.03.2015.
u 19:00

Izazov je natjerati ljude da glasuju za nekoga tko je dugo na vlasti – objasnio je Shaviv što ga je zabrinjavalo kod Bandića

Milana Bandića, doduše, nije uspio dovesti na Pantovčak prije pet godina jer ga je u drugom krugu porazio Ivo Josipović, no izraelskom je premijeru Benyamina Netanyahu osigurao još jedan mandat. Politički strateg iz Tel Aviva, 36-godišnji Aron Shaviv, vjerojatno je najzaslužnija osoba za izborni preokret u Izraelu, a njegove je usluge – manje uspješno – koristio i zagrebački gradonačelnik u kampanji za koju ga DORH tereti da je državu oštetio za pet milijuna i 700 tisuća kuna. Netanyahu se hvalio svojim “ulovom” – strategom rođenim u Britaniji koji je “specijaliziran za pobjede kandidata konzervativaca”. No Bandić i njegov stožer Shavivov angažman držali su ispod radara – samo je Duško Ljuština jednom natuknuo da im pomaže u kampanji.

– Izazov je natjerati ljude da glasuju za nekoga tko je dugo na vlasti – objasnio je Shaviv što ga je zabrinjavalo kod Bandića. Komunikacija i komunikacija, njegovo je geslo, s kojim kod Bandića nije imao problema, a koje je pak u Izraelu začinio upozorenjima o islamizmu jer “konzervativni birač u svom DNK nosi strah za sigurnost države”. Shaviv, čiji se honorari procjenjuju na stotine tisuća eura, odradio je više političkih čuda u doba kad ga je angažirao Bandić – u Slovačkoj je kandidata marginalne stranke doveo do vlade, a izborio je i tijesnu pobjedu na predsjedničkim izborima srbijanskom političaru Borisu Tadiću. Za rad je dobio preporuku kolege Srđana Šapera, kao i preporuke iz stožera ostalih klijenata. Svih osim – Bandića.

>> Netanyahu slavi nakon izbora: Ovo je velika pobjeda za građane Izraela

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
19:18 19.03.2015.

Znači ipak nismo tak bedasti kak zgledamo ??!

WU
wuggibiba
19:45 19.03.2015.

Uzalud je Bandic citirao zidovske mudrosti, !!!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:46 19.03.2015.

Lopov pomaze lopovu kako krasti. Pa ne moze biti lijepse, zato nam je i obvako dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije