NJOJ NIJE BILO NIŠTA

Australka uhićena zbog smrti tri osobe: Za ručak im poslužila otrovne gljive

Fažana: Na gradskoj rivi održava se gastro manifestacija Fažanski gušti i delicije
Dusko Marusic/PIXSELL
02.11.2023.
u 08:46

Žena je rekla da je poslužila goveđu wellington pitu koristeći mješavinu šampinjona kupljenih u supermarketu i suhih gljiva kupljenih u azijskoj trgovini nekoliko mjeseci ranije

Žena iz Australije uhićena je zbog sumnje je da je otrovnim gljivama ubila tri osobe. Trojka se razboljela nakon što su bili na obiteljskom ručku u viktorijanskom gradu Leongatha u srpnju. Četvrta osoba prebačena je u bolnicu u kritičnom stanju. 

Erin Patterson (49) poslužila je taj ručak te je zbog toga privedena, no još nije optužena, piše BBC. Policija iz Viktorije je rekla da će ženu ispitati te da je izvršena pretraga njezine kuće. Inspektor Odjela za umorstva Dean Thomas naglasio je složenost slučaja na konferenciji za novinare, opisujući ga kao tragediju koja bi mogla "odjekivati godinama koje dolaze".

- Ne mogu se sjetiti druge istrage koja je izazvala ovoliki interes medija i javnosti, ne samo ovdje u Victoriji, već i na nacionalnoj i međunarodnoj razini - rekao je. 

VEZANI ČLANCI: 

Gail i Don Patterson, roditelji bivšeg supruga uhićene žene, bili su gosti na ručku zajedno sa njezinom sestrom Heather Wilkinson i šogorom Ianom. Svih četvreto nakon ručka završili su 30. srpnja u bolnici. Nakon nekoliko dana bračni par Petterson, oboje u dobi od 70 godina, preminuli su kao i sestra uhićene žene koja je imala 66 godina. Šogor (68) se oporavio nakon dva mjeseca liječenja. 

Erin Patterson rekla je da je i sama odvedena u bolnicu nakon obroka zbog bolova u želucu, da je bila na infuziji te su joj dali lijekove za zaštitu jetre. Rekla je da je poslužila goveđu wellington pitu koristeći mješavinu šampinjona kupljenih u supermarketu i suhih gljiva kupljenih u azijskoj trgovini nekoliko mjeseci ranije.

- Sada sam shrvana kad pomislim da su te gljive možda doprinijele bolesti od koje su bolovali moji voljeni. Želim ponoviti da nisam imala apsolutno nikakav razlog povrijediti te ljude koje sam voljela - kazala je u kolovozu uhićena žena. Međutim, policija je počela u nju sumnajti zato što ona nije imala nikakve ozbiljne tegobe kao niti njezina djeca kojima je poslužila drugi obrok. 

VIDEO Zmije otrovnice u Hrvatskoj: Što učiniti ako vas ugrize?

Komentara 1

AK
Aka
09:38 02.11.2023.

S gljivama oprezno! Ja ih izbjegavam. Eto neki dan ljudi umrli u Italiji jer su pojeli pizzu!? Najbolje doma jesti juhice od porvjerenih sastojaka, fučkaš ti i restorane i pizze i gljive. Opasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije