Izbjegavao zatvor

Austrijanac uopće nije skočio s trajekta u more?

trajekt
Reuters
17.03.2010.
u 17:25

U PU zadarskoj danas su dobili službeni Interpolov dopis da je Austrijanac 10. ožujka pronađen u Austriji.

Helmut Breit, 67-godišnji Austrijanac koji je lažirao samoubojstvo, navodno se skrivao u samostanu u Austriji. Svoju je smrt inscenirao, navodno, da bi izbjegao zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnice.

Helmut Breit zaustavljen je 10. ožujka u rutinskoj kontroli prometa u Austriji, a policiji je pokazao dokumente koji su glasili na njegovog mlađeg brata.

Još nije službeno potvrđeno ni da je Austrijanac krajem prošlog ljeta doista skočio s trajekta u more na pola puta između Zadra i Preka. 

Iz PU zadarske danas su pak izvijestili da su zaprimili i službeni Interpolov dopis kojim su ih obavijestili da je Helmut Breit pronađen u Austriji 10. ožujka. Nakon pronalaska odveden je u zatvor na Zemaljskom sudu u Austriji gdje se protiv njega vodi kazneni postupak.

Policijski službenici PU zadarske utvrđuju okolnosti njegova tadašnjeg nestanka i napuštanja Republike Hrvatske, a doznajemo kako će ponovno biti obavljeni obavijesni razgovori s "očevicima" njegova skoka u more kao i s članovima posade kojima je javljeno da je Austrijanac skočio s broda.

Podsjetimo, Helmut Breit, samo s naprtnjačom na leđima, krajem rujna prošle godine nešto prije ponoći ukrcao se na trajekt u Preku. Tek 15-tak minuta nakon što je brod isplovio iz Preka i stigao na polovicu puta do Zadra, jedan je putnik prijavio zapovjedniku broda da je starija muška osoba skočila s broda u more.

Iako je potraga krenula odmah i u njoj su sudjelovale sve raspoložive snage uz korištenje termovizijskih kamera, Austrijanca nisu pronašli ni nakon višednevne potrage.

Na trajektu je pronađena samo naprtnjača u kojoj se nalazila potvrda o plaćenoj sobi za jednu noć iz hotela Joso u Sukošanu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije