POPULARNA DESTINACIJA

Austrijski i njemački mediji šokirani cijenama u Hrvatskoj: 'Hrvatski grad naplaćuje parking 200 eura'

Panorama Dubrovnika i okolice sa Srđa
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
31.07.2024.
u 13:46

Cijene parkinga jeftinije su izvan ljetne turističke sezone

Austrijski medij Heute izvijestio je o cijenama parkinga u Dubrovniku, a vijest su prenijeli i njemački portali. Naime, riječ je o zemljama iz kojih u Hrvatsku svake godine putuje velik broj građana, a Dubrovnik je uvijek popularna destinacija za odmor. Hrvatski grad naplaćuje parking 200 eura – popularna turistička destinacija diže cijene, naveo je Heute te dodao kako Dubrovnik svake godine privlači gotovo 1,4 milijuna turista.

Kao što je uobičajeno kod svih popularnih turističkih odredišta, brojni turisti uzrokuju gužve. Parking je u Dubrovniku zbog toga najskuplji u blizini starog grada, u takozvanoj nultoj parkirnoj zoni. Naime, dnevna karta tamo iznosi 199,10 eura. Austrijski medij naveo je i kako su su cijene porasle pa će parking između svibnja i rujna turiste stajati između 17 i 200 eura. Parkiranje u 2. zoni iznosi 132,70 eura po danu, dok je u 3. zoni znatno jeftinije – 17,30 eura za dnevnu kartu. Cijene parkinga jeftinije su izvan ljetne turističke sezone, prenosi Fenix magazin.

Dubrovnik se nastoji boriti protiv masovnog turizma. Primjerice, već je ranije postrožio propise za kruzere pa tako samo dva kruzera smiju pristati u tom gradu u isto vrijeme. Uz to, tamo moraju ostati barem osam sati. 

 

GALERIJA Ovako izgledaju Tučepi nakon katastrofalnog požara
Panorama Dubrovnika i okolice sa Srđa
1/67

Komentara 15

LE
lector2corrector
15:16 31.07.2024.

zašto cijene parkiranja ne usporede s onima u münchenskoj zračnoj luci??? lani je sat stajao 26,50 eura

EJ
ejStef
15:15 31.07.2024.

Ma mislim opet cherry picking i usporedba krušaka i jabuka... Evo, ovdje u hotelu spaghetti bolognese 42€ (posluga u sobu), sendvič 32€. To ne znači da tu ljudi jedu ili da su to usporedive cijene s restoranima. Već ako odete u restoran u sklopu hotela, platit ćete 16€, puno manje. A ako odete u restoran u gradu, to će biti i ispod 10€... Isto tako je i s kavom, pivom, pizzom ili bilo čime. Stvar je jednostavna, pročitate cjenik i onda odlučite. Konkretno, ako vam je parking u samom centru Dubrovnika skup, uzmite taxi ili bus...

V0
Vlaskoulicanec3.0
14:23 31.07.2024.

Opet pamflet protiv hrvatskog turizma. Pogledajte malo gdje dnevna karta košta 200 eura. To je samo kod Pila pa tko tamo parkira, neka plati. U 3. zoni košta 17,30 za dnevnu kartu i to nije puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije