aktiviranje mandata

B. Matković sljedećeg tjedna sjest će u zastupničke klupe

\'07.01.2010., Zagreb - Redovna sjednica Vlade RH odrzana je u Banskim dvorima na Trgu sv. Marka pod predsjedanjem premijerke Jadranke Kosor. Bianca Matkovic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL\'
23.11.2010.
u 15:26

Dana 30. studenoga istječe zakonski rok u kojem će se automatizmom reaktivirati njezin mandat

Bivša ministrica bez portfelja i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Bianca Matković sredinom idućeg tjedna sjest će u zastupničke klupe jer 30. studenoga istječe zakonski rok od osam dana u kojem će se automatizmom reaktivirati njezin mandat. Tada će prestati mandat njezinu zamjeniku Krešimiru Ćosiću.

Podsjetimo, nju je Vlada razriješila te dužnosti u petak 19. studenoga. Kako doznajemo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo zaprimilo je njezin zahtjev za reaktiviranje mandata 22. studenoga, ali još nije sazvana sjednica MIP-a na kojoj će se o tome raspravljati prije plenarne sjednice.

No bez obzira na to, prema Zakonu, njezin mandat bit će aktiviran točno osam dana od podnošenja zahtjeva za reaktiviranje mandata.

Podsjetimo, potpredsjednik Sabora i predsjednik Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Vladimir Šeks osporavao je pravo Bianki Matković za reaktiviranje mandata jer prema njegovu tumačenju nije s prelaskom s dužnosti na dužnost odmrznula pa opet zamrznula svoj mandat .

No po svemu sudeći ti su prijepori otklonjeni i ona će u saborske klupe do kraja mandata.

Komentara 7

VU
vukimir
15:53 23.11.2010.

kako je ružna ...koji gabor....ni stapom je ne bi tako...

OB
-obrisani-
18:17 23.11.2010.

Daj me ono podsjeti na kojoj to listi i gdje je ova uopće izabrana u Sabor, nešto se ne sjećam ...

KU
kukuriku
16:18 23.11.2010.

vkoj3b..., nebi ni Ona tebe...\"dont worry´s\"..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije