MRAČNA SLIKA BUDUĆNOSTI

Baba Vanga i Nostradamus imaju ista predviđanja za 2025. Jako su jeziva: 'Iz svemira vatrena kugla će se podići...'

Baba Vanga
Pixabay/Wikipedia
17.10.2024.
u 20:33

Ovi mistični likovi, poznati po svojim zagonetnim predviđanjima, već dugo izazivaju osjećaj istodobnog straha i fascinacije

Dok se približavamo 2025. godini, proročanstva koja se pripisuju nekim od najpoznatijih vidovnjaka iz prošlosti, kao što su Baba Vanga i Nostradamus, ponovno privlače pozornost. Ovi mistični likovi, poznati po svojim zagonetnim predviđanjima, već dugo izazivaju osjećaj istodobnog straha i fascinacije.

Baba Vanga, slijepa bugarska mističarka koja je preminula 1996. godine, postala je poznata po proročanstvima kojima se pripisuje visoka stopa točnosti, točnije čak 85 %. Među njezinim navodnim predviđanjima su napadi 11. rujna, smrt princeze Diane i predsjedništvo Baracka Obame. Nostradamus, francuski astrolog iz 16. stoljeća, također je poznat po svojim zagonetnim katrenama, u kojima je, navodno, predvidio događaje poput uspona Adolfa Hitlera i atentata na predsjednika Johna F. Kennedyja.

Njihova proročanstva za 2025. godinu donose mračnu sliku budućnosti, uključujući predviđanja o razornim sukobima u Europi, pojavama novih moći i čak mogućim susretima s izvanzemaljcima. Kako piše VT, Nostradamus za 2025. godinu predviđa uspon podvodnog carstva i dolazak mračnog kulta na vlast, stvarajući sliku svijeta prožetog tajnama i prijetnjama. U isto vrijeme, Baba Vanga najavljuje mogućnost telepatije, otvarajući vrata futurističkim promjenama u razumijevanju ljudskih sposobnosti.

Predviđanja su podosta mračna, posebno u kontekstu rata. Oboje vide razoran sukob u Europi. Nostradamus ga opisuje kao "okrutne ratove" te dodaje zagonetnu poruku: "Drevna kuga bit će gora od neprijatelja." Baba Vanga, pak, upozorava na sukob koji bi mogao "opustošiti" stanovništvo. Nostradamus također najavljuje dolazak asteroida: "Iz svemira vatrena kugla će se podići..."

VEZANI ČLANCI:

Unatoč zloslutnim prognozama, postoje tračci optimizma. Nostradamus nagovještava moguće rješenje za aktualni sukob između Rusije i Ukrajine, sugerirajući da bi intervencije zemalja poput Francuske ili Turske mogle donijeti mir te da će obje strane postati "iscrpljene", prema Sky Historyju. Također, oba vidovnjaka nagovještavaju mogućnost susreta s izvanzemaljcima, pri čemu Baba Vanga sugerira da bi se izvanzemaljci mogli pojaviti na velikom sportskom događaju.

FOTO BBC odabrao 12 najfascinantnijih napuštenih građevina na svijetu. Na popisu i hrvatsko ruglo

Baba Vanga
1/19

Komentara 11

TH
than
20:58 17.10.2024.

Svake godine iste gluposti, ali tko je citao Nostradamusa prije recimo 30ak godina zna da on ovo nikada nije nagovijestio, a pogodjao je kao corava koka (i ja bi nesto pogodio od hrpetine gluposti nevedenih u knjizi). Sada odjednom izlaze predvidjanja i po godinama.

DA
dallas1974
21:11 17.10.2024.

Članak za Pulitzera :-(

Avatar Seurat
Seurat
22:43 17.10.2024.

Ako rata u Europi ne bude 2025. onda samo prepišete ovaj članak 2026. kao što ste i ovaj iz 2024. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije