Ministar u Zatonu

Bajs: Imamo mali pad u turizmu, ali konkurenti su u većim problemima

bajs
Boris Ščitar/Pixsell
18.07.2010.
u 15:31

- Prošle godine smo imali rekordnu sezonu u kamping turizmu, a iako sada bilježimo nešto manji broj gostiju od oko 3 posto činjenica je da u konkurentskim zemljama bilježe minuse od 10 do 20 posto

Ministar turizma Damir Bajs posjetio je turističko naselje Zaton kod Zadra te prilikom obilaska kampa razgovorom s turistima se uvjerio u zadovoljstvo sadržajem i ponudom u jednom od najpoznatijih kampova.

Razgovarao je sa slovenskim turistom Jožom Kokolom iz Brezja koji mi je rekao kako je na dva tjedna izabrao Zaton i kampiranje jer mu je to najprihvatljivije za obitelj.

Uslijedilo je i fotografiranje ministra turizma s Jožom i njegovom suprugom Sašom te potom i konferencija za novinare na kojoj je ministar turizma istakao zadovoljstvo kamping ponudom.

- Prošle godine smo imali rekordnu sezonu u kamping turizmu, a iako sada bilježimo nešto manji broj gostiju od oko 3 posto činjenica je da u konkurentskim zemljama bilježe minuse od 10 do 20 posto. Nama još k tome tek predstoji pravi booking, a ukupno u turizmu po ovoj sezoni se nadamo dobrim rezultatima, rekao je Damir Bajs.

Ministar Bajs je naglasio da Hrvatska još treba popraviti vanpansionsku ponudu dodajući kako nam gosti ništa neće pokloniti i da ve moramo našom kvalitetom zaslužiti.

Upitan kako komentira navodne naputke nekih srbijanskih medija da ne dolaze na zadarsko i šibensko područje Bajs je rekao kako su gosti iz Srbije poželjni i da je u svim incidentima, neovisno iz koje su države bili turisti, reagirala pravna država.

Ministar Bajs je istakao da je ove godine nulta stopa tolerancije prema crnom tržištu, da su inspekcije napravile 20 posto izvida više nego prošle godine i da je ove godine već zapečaćeno oko 270 objekata.

Komentara 50

YO
YosephK
19:08 18.07.2010.

Florenz mi je ukrao slova iz tipkovnice. Isto sam i ja htio napisati. Ovo je strašno - naše loše rezultate pravdati time što drugi imaju i gore. UŽAS.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:22 18.07.2010.

je , istina je , crkla nam je krava al komšiji su dvije...

OB
-obrisani-
11:19 19.07.2010.

Poželjni su ko kolera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije