ogorčena Labinjanka

Bankomat joj izbacio oštećenu novčanicu od 100 kuna. Ostala u šoku što sve treba napraviti da je zamijeni

bankomat
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
16.11.2022.
u 10:00

Sad se ja pitam, ako je eventualno krivotvorena, tko stavlja krivotvorene novčanice u bankomat i tko je odgovoran za stavljanje novca u bankomat ako je meni isplaćena oštećena novčanica. Ja sigurno nisam, nego HPB, i ne pada mi napamet sada ići u Zagreb za sto kuna ili na provjeru u Pulu, kazala je žena iz Labina

Verica Žubrinić iz Labina podigla je u utorak ujutro na bankomatu HPB-a ispred ulaza u labinsku poštu određeni iznos novca, a među novčanicama bila je i jedna oštećena od sto kuna. Odmah je otišla unutra na šalter pošte, gdje je prijavila oštećenu novčanicu, ali službenica ju je poslala u Finu, koja se nalazi pedesetak metara dalje, piše Glas Istre.

Na šalteru Fine tamošnja službenica joj je rekla da oni ne uzimaju takve novčanice, nego da se za zamjenu mora ići u Hrvatsku narodnu banku (HNB) u Zagreb. Sugovornica Glasa Istre se potom vratila natrag u poštu i inzistirala na zamjeni novčanice, s obzirom da oni obavljaju uslugu za Hrvatsku poštansku banku koja je i postavila bankomat na njihovom ulazu.

- Službenica u labinskoj pošti tada je nazvala ured Hrvatske poštanske banke u Puli, gdje su joj rekli da moram s tom novčanicom doći u Pulu kako bi provjerili je li krivotvorena. Sad se ja pitam, ako je eventualno krivotvorena, tko stavlja krivotvorene novčanice u bankomat i tko je odgovoran za stavljanje novca u bankomat ako je meni isplaćena oštećena novčanica. Ja sigurno nisam, nego HPB, i ne pada mi napamet sada ići u Zagreb za sto kuna ili na provjeru u Pulu - rekla je Žubrinić.

Ključne riječi

Komentara 12

ZD
zdenkoj
10:09 16.11.2022.

Bože super nam je koliko smo debilni Ako od 01.01.iduće godine nađete oštećenu novčanicu eura moraćete prvim avionom za Brisel.Bravo za slučajnu državu.

DJ
djmoslav
11:01 16.11.2022.

Za novcanice iz bankomata odgovara banka ciji jd bankomat

PE
Perp
10:34 16.11.2022.

Uvaljate ju natrag...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije