BARBIKE ZA 21. STOLJEĆE

Barbie u počast majkama koje rade

barbike
Mattel
04.02.2010.
u 09:15

U Mattelu su predstavili nove lutke za 51. godišnjicu popularne igračke: Barbie Kim Clijsters, s likom tenisačice koja je prva majka u zadnja tri desetljeća s osvojenim Grand Slamom, i Barbie J. K. Rowling po autorici serijala "Harry Potter".

Pothvat 25-godišnje belgijske tenisačice, koja se nakon povlačenja i rođenja kćeri vratila na teren i prošle godine osvojila US Open na koji je ušla s wild cardom (prva majka pobjednica Grand Slama nakon Evonne Goolagong, Australke koja je 1980. osvojila Wimbledon) potaknuo je Mattel da napravi njezinu lutku u novoj seriji kojom se odaje počast majkama koje rade.

Prva lutka Barbie u počast nekoj sportašici predstavljena je u Njemačkoj, na najvećem svjetskom sajmu igračaka u Nurembergu. Kim Clijsters Barbie odjevena je u crveni komplet poput onog u kojem je osvojila Flushing Meadows, a uz nju idu karakteristični plavi reket, mala replika osvojenog pehara i lutkica njezine kćeri Jade, odjevene u onu odjeću u kojoj je s majkom slavila osvajanje turnira, pa će se mala moći igrati ne samo s lutkom koja predstavlja njezinu mamu, nego i nju samu.

- Duboko sam počašćena time što sam se danas priključila nizu slavnih žena koje predstavljaju poticajne vrednote Barbie. Velika je čast biti takav uzor, premda to ne znači da sam ja savršena žena! – izjavila je Clijsters.

– Obitelj mi je najbitnija, pa me silno obradovalo što će i Jada dobiti vlastitu Barbie lutkicu, rekla je tenisačica.

Osim tenisačice, književnica J. K. Rowling, autorica popularnih knjiga o Harryju Potteru, također je kao majka koja radi dobila svoje izdanje lutke Barbie. Rowling Barbie odjevena je u crno vuneno odijelo i ružičasti top, što je odjeća koju je književnica nosila na Monsters and Critics banketu 2009.

A i neizbježna Barbie-princeza našla se u novoj seriji: treća predstavljena Barbie je 33-godišnja švedska prijestolonasljednica Victoria, prva žena iz kraljevske obitelji koja je kao prvorođena postala nasljednica prijestolja (po proglasu iz 1979.) iako ima i mlađu braću.

- To su pravi uzori za djevojčice svih uzrasta, koji utjelovljuju suštinu i vrijednosti lutke Barbie. Bilo da imamo čeriri ili sedamdeset godina, svima nam trebaju poticajni uzori u životu – izjavila je o novoj seriji lutaka, koje pokazuju koliko se u Mattelu trude Barbie odvojiti od prijašnjeg imidža praznoglave cure kojoj je najbitnija odjeća, Rosa Zeegers, viša potpredsjednica Barbie International.

Iz Mattela najavljuju i Barbie lutke po Oprah Winfrey i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ali sve to bit će posebna komemorativna izdanja lutke koja neće ići u prodaju u trgovinama.

Komentara 1

GO
gocat
23:18 04.02.2010.

ma divno, reklamiranje anoreksije od prvih koraka mladih djevojčica. velike glave ko baloni a ostalo kost i tu i tamo malo kože.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije