Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPRENI IZNOS

Bečanin se šokirao cijenom ručka na Lošinju: 'Srećom, već je progutao zadnji zalogaj kad je vidio račun'

Zalazak sunca iznad Malog Lošinja
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
09.07.2024.
u 09:05

"Za dvije osobe platio sam 148,75 eura, što je nevjerojatno skupo", otkrio je Bečanin austrijskom portalu Heute. Na računu su se našli riba prve klase, dvije porcije blitve, jedna porcija pomfrita, kruh, tri Aperol Spritza i boca mineralne vode.

"Nakon inflacije, uvođenja eura i sve veće popularnosti Hrvatska je očito postala skupa destinacija na Jadranu", piše austrijski portal Heute, kojemu se javio Bečanin nezadovoljan cijenama u Malom Lošinju. Naime, tijekom svog odmora na prekrasnom otoku Lošinju Bečanin se šokirao cijenom večere u jednom restoranu blizu luke. 

"Za dvije osobe platio sam 148,75 eura, što je nevjerojatno skupo", izjavio je. Na računu su se našli riba prve klase, dvije porcije blitve, jedna porcija pomfrita, kruh, tri Aperol Spritza i boca mineralne vode.

"Srećom, već je progutao posljednji zalogaj kad mu je dan račun", komentira Heute, dodajući da iako muškarac nije mogao sakriti svoje iznenađenje visokim cijenama, uživao je u autentičnoj otočnoj kuhinji s lokalnim namirnicama, kako je navedeno na Facebook stranici restorana.

Podsjetimo, u emisiji 24UR, koja se svakodnevno emitira na slovenskoj televiziji POP TV, pušten je prilog o cijenama na hrvatskoj obali. Točnije, požalili su se Slovenci da je ljetovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španjolskoj, Portugalu i Grčkoj, a cijene su, primijetili su, jako poskupjele ne samo u gostionicama i kafićima nego i u trgovinama.

VEZANI ČLANCI:

Za primjer su uzeli bosanskog influencera Mirzu Mustafagića iz BiH, koji je na TikToku objavio da je sladoledni kup u Opatiji platio čak 17 eura. "Nakon što sam vidio koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam sjesti", šokirao se influencer iz Bosne i Hercegovine, čiju je snimku na TikToku pogledalo gotovo milijun ljudi. Neki su se složili s njim, drugi podsjetili na to da je to bilo u hotelu s pet zvjezdica.

Nije to jedini primjer visokih cijena koji su izdvojili Slovenci. "Palačinka s namazom od lješnjaka, poslužena na plastičnom tanjuru, na Makarskoj rivijeri koštat će vas pet eura. Od 25 do 30 eura za ležaljke sa suncobranima", navode. "Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta – iz dućana izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo", dodaju Slovenci, nakon čega su cijene u Hrvatskoj usporedili s drugim popularnim ljetnim destinacijama.

"Njemački savezni ured za statistiku izračunao je da, primjerice, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 posto manje nego kod kuće, u Španjolskoj 26 posto, u Grčkoj 23 posto, u Hrvatskoj samo 18 posto manje nego u Njemačkoj. Što znači da im je ova druga najskuplja među spomenutim zemljama", piše 24ur. Cijeli prilog pogledajte ovdje.

FOTO Ovo je najmanji, najniži i najgušće naseljeni otok na Jadranu: Najviša nadmorska visina mu ne prelazi 1,25 metara

Zalazak sunca iznad Malog Lošinja
1/13

Komentara 108

JA
jamesd
10:03 09.07.2024.

Sjedneš, vidiš meni sa cjenikom i odeš ! Adios amigos !

Avatar pendreck
pendreck
09:17 09.07.2024.

nije lako biti nepismen i ne znati procitati menü, i pogledati cijene prije izbora...

Avatar marlony
marlony
10:08 09.07.2024.

Ja sam naručio dvije kugle sladoleda po 2.5 eura, kad sam vidio kako mi stavlja male kuglice da se čak ne napuni ona žlica za stavljanje, rekao sam dajte mi još jednu! Stavi ina i treću i ja lagano odem! Pa ti budi takav kakav jesi ali vraćat sladoled ne smiješ a ja ga nisam preuzeo zbog ultra pohlepne slastičarke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije