Lov na pticu trkačicu

Beep beep! Zagrebom bježi golema ptica, već su je i snimili: 'Lovimo je tri dana'

Zagreb: Životinje uživaju u miru i tišini zoološkog vrta
Sandra Simunovic/PIXSELL
06.06.2024.
u 14:01

Radnici Zoološkog kažu kako se radi o brzoj ptici: "Bit će to vrlo zahtjevno"

Zagrebom navodno već nekoliko dana trči velika ptica. Najvjerojatnije je riječ o noju. Barem tako tvrde hvatači Zoološkog vrta koji su prve dojave o životinji dobili još u utorak, pišu 24sata. "Sin i ja bili smo u prolazu kad smo spazili noja na cesti u Jazbini u Zagrebu. Pokušali smo ga zazvati, no bio je plašljiv. Još je i naišao automobil iz suprotnog smjera pa se maknuo u travu", ispričao je čitatelj za 24sata. Radnici Zoološkog kažu kako se radi o brzoj ptici: "Bit će to vrlo zahtjevno."

Noj je najveća živuća ptica na svijetu, poznata po svojoj veličini, brzini i jedinstvenim karakteristikama. Potječe iz Afrike, a danas se može naći u različitim dijelovima svijeta zahvaljujući uzgoju na farmama. Mužjaci mogu narasti do 2,7 metara, a težina im može biti i do 160 kilograma. Nojevi su poznati po svojoj iznimnoj brzini i mogu trčati brzinom do 70 km/h. Njihove snažne noge omogućuju im brz bijeg od predatora.

Nojevi su svejedi, što znači da jedu raznoliku hranu uključujući biljke, sjemenke, insekte i male kralješnjake. Imaju specijalizirani probavni sustav koji im omogućuje učinkovito probavljanje različitih vrsta hrane

FOTOGALERIJA Slažete li se? Ovo je 14 najboljih plaža u Hrvatskoj prema izboru Lonely Planeta

Zagreb: Životinje uživaju u miru i tišini zoološkog vrta
1/15
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Iblis Ginjo I.
Iblis Ginjo I.
14:52 06.06.2024.

Kako grad vode Tomašević i Benčićka, ne bi me iznenadilo da za kmi kmi nojem protrči i kojot 🧐

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije