Stranka sve demantirala

Berlusconi zabrinuo Talijane: 'Putin mi je za rođendan poslao 20 boca votke i jedno slatko pismo'

Silvio Berlusconi i Vladimir Putin
Foto: Reuters
1/3
19.10.2022.
u 09:07

Bivši premijer i čelnik stranke Forza Italia rekao je da je ruskom predsjedniku poslao 'jednako slatko pismo' i nekoliko boca vina Lambrusco. Na snimci Berlusconi također govori kako je 'jako zabrinut' zbog izjava ruskih ministara da je Italija 'u ratu s njima jer isporučuje oružje i financira Ukrajinu'.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ispričao je kako je razmijenio pisma i poklone s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, objavljeno je u audio zapisu u jednom talijanskom dnevniku. Uz objavu zapisa izražava se i zabrinutost kako bi se nova vladajuća koalicija u zemlji mogla naći pod pritiskom iznutra da ublaži svoju podršku Ukrajini.

'Putin mi je poslao 20 boca votke i vrlo slatko pismo za moj rođendan', rekao je Berlusconi (86) u audiosnimci govora na sastanku sa zastupnicima, koju je u utorak na internetu objavio talijanski dnevnik LaPresse. Nije precizirano kada je snimka nastala, iako je Berlusconijev rođendan bio 29. rujna.

Bivši premijer i čelnik stranke Forza Italia rekao je da je ruskom predsjedniku poslao 'jednako slatko pismo' i nekoliko boca vina Lambrusco. Na snimci Berlusconi također govori kako je 'jako zabrinut' zbog izjava ruskih ministara da je Italija 'u ratu s njima jer isporučuje oružje i financira Ukrajinu'.

Glasnogovornik Forza Italia odmah je zanijekao da je Berlusconi obnovio kontakt s Putinom, rekavši da je on 'prepričavao zastupnicima staru priču od prije nekoliko godina'.

Talijanska novoizabrana desničarska koalicija, koju vodi Giorgia Meloni, formira vladu i pregovara o mjestima u kabinetu s Berlusconijem i drugim saveznicima. Nova premijerka kaže da podržava slanje pomoći i oružja Ukrajini i izrazila je solidarnost predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

Berlusconijeva stranka također je objavila priopćenje u kojem se kaže da je Berlusconijevo stajalište u odnosu na Ukrajinu 'svima poznato i da je u skladu' sa stajalištem Europe i SAD-a. Taj je stav 'ponovljen u mnogim javnim prilikama. Nema i nikada nije bilo prostora za dvosmislenost', stoji u priopćenju. 

Ipak, bilo je već naznaka da bi se Meloni mogla suočiti s unutarnjim pritiskom za ublažavanje svog stava prema Rusiji. U izjavi emitiranoj na nacionalnoj televiziji u utorak, predsjednik Zastupničkog doma Lorenzo Fontana rekao je da bi sankcije protiv Rusije mogle biti 'bumerang'. Fontana, koji je član stranke Liga, poznat je po svojim proruskim stavovima.

Video: Milanović o ulozi NATO-a u ratu

 

Komentara 1

PV
prcko.vita
12:15 19.10.2022.

Dečki nadam se da ste svjesni da imate karte u jednom smjeru sa ovog planeta, i uskoro putujete, a mjesto kamo putujete se ne zove raj, pa vi sada razmislite gdje putujete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije