Glavni odbor SDP-a

Hajdaš Dončić, Grbin, Zmajlović i Babić suspendirani na dvije godine!

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.07.2018.
u 21:54

Prije odlaska na pauzu predsjednik SDP-a je, kako doznajemo, rekao da će dati ostavku na mjesto saborskog zastupnika, ako to isto učine svi oni koji ga ruše.

Kolovođe pobune protiv Davora Bernardića- Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Vedran Babić suspendirani su  sa svih stranakih funkcija. Epilog je to rasprave na sjednici Glavnog odbora koja je trejala 12 sati, a čiji su članovi s ukupno 56 glasova odlučili da se četvorki iz Predsjedništva na iduće dvije godine izrekne suspenzija. 

Ona  zapravo znači da više neće imati nikakvo pravo glasa u Predsjedništvu i svojim županijskim organizacijama,  niti će se u naredne dvije godine moći kandidirati za bilo koju stranačku dužnost dođe li do novih unutarstranačkih izbora.  A koji i jesu dugoročni plan dijela ljudi iz vodstva koji su jučer Bernardiću pomogli da kazni svoje protivnike. Idući korak je, kako se već duže vrijeme iz stranke komunicira, da se Davora Bernardića uskoro nagovori da i on odstupi s mjesta šefa stranke s obzirom da više u SDP-ovom vodstvu nema čovjeka koji misli da, nakon svega, mogu s njime na bilo koje izbore.  

Sam Bernardić jučer je ostavku i ponudio, ali na „krivu“ dužnost. Naime, uoči glasanja o suspenzijama šef SDP-a izveo je pravu predstavu i na sjednici Odbora ponudio je ostavku na mjesto saborskog zastupnika ukoliko isto postupe i svih 23 zastupnika SDP-a koji su potpisali pismo u kojem se traži njegov odlazak s mjesta šefa stranke. Navodno je Bernardić tada kazao i kako je u tom slučaju spreman i na razgovor o njegovom odlasku s čelne pozicije

Svoju suludu ideju Bernardić je pokušao objasniti i nakon sjednice Glavnog odbora.

- Spreman sam dati ostavku i na saborsku dužnost, ako i drugi to naprave - kazao je Bernardić. Na opasku novinara nije li to demagogija kazao je da nije nego odgovornost prema stranci.

U svakom slučaju, agonija u SDP-u nastavlja se i tek će se vidjeti kako će se postaviti suspendirani članovi, ali i svi ostali ugledni SDP-ovci koji su potpisali pismo za smjenu Bernardića i koji od bitke za Bernardićev odlazak i nove izbore u stranci neće odustati. Vjerojatno će se i žaliti na odluke Odbora, a nije isključeno i da cijela stvar završi na Upravnom sudu zbog tumačenja da je odluka Glavnog odbora o suspenziji nestatutarna. 

 

Za razliku od dosadašnje prakse, novinari prvi put nisu mogli slušati Bernardićev uvodni govor pred Glavnim odborom. 

Davor Bernardić
1/10

 

 

 

Komentara 112

KU
kupatilo
22:29 14.07.2018.

radosne vijesti ko iz rusije

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:27 14.07.2018.

Šta ovaj glumi Dalića, uostalom koga briga za ove seoske štetočine niš koristi, samo trošak i problemi, da je sreće i pameti napravili bi kolektivnu masovnu suspenziju, svi od portira pa nagore.

SO
sokodnaranče
22:08 14.07.2018.

To je za SDP, Hrvatsku i za cijeli svijet predobra vijest. Samo da još Stazića izbace, onda je pravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije