SDP-ova posla

Bernardić: Zašto Rajko Ostojić šuti? To morate pitati njega.

'11.01.2011., SDP, Praska 2, Zagreb - Zagrebacki SDP ocitovao se na konferenciji za novinare o prijedlogu nacrta strategije razvoja Grada Zagreba do 2020. godine. Govorili su predsjednik zagrebacke Gr
Sanjin Strukić/PIXSELL
12.12.2012.
u 22:30

Ministar zdravlja ne želi se javno izjasniti ulazi li u bitku za mjesto gradonačelnika Zagreba

Zoran Novosel, član Gradskog odbora i šef SDP-ove organizacije Maksimir, bio je pokrenuo inicijativu da se sastane Gradski odbor i još jednom Davora Bernardića potvrdi kao kandidata za gradonačelnika. Ta ideja nije sjela njegovu šefu Bernardiću, a ni dijelu članova SDP-a koji su procijenili da bi im takav manevar donio više štete nego koristi, pa sada i sam Novosel opravdava svoju ideju kao “krivo protumačenu”. On tvrdi da je želio “podebljati” Bernardićevu kandidaturu jer je bespredmetno raspravljati o nečemu što je već odlučeno jer bi onda mogli stalno mijenjati odluke.

Milanovićevi emisari

Drugi član SDP-a drži da bi Zoran Milanović mogao “slomiti” dio Gradskog odbora, no da ne može pridobiti većinu članova potrebnu za “instaliranje” novoga gradonačelničkog kandidata. Informaciju da je šef stranke Milanović poslao emisare kako bi članove GO-a jednog po jednog “lomili” da pristanu na novo glasanje o kandidatu za gradonačelnika Zagreba nam u Bernardićevu taboru nisu potvrdili ni demantirali.

– Nitko mi se nije požalio da ga “obrađuju” Milanovićevi ljudi. Ali to mi ionako ne bi rekli oni koji su podlegli pritisku. Ne želim vjerovati da ta priča o zamjeni Davora Bernardića novim kandidatom još traje, ali pošto se Rajko Ostojić javno ne izjašnjava, ne preostaje mi da zaključim ništa drugo osim da Ostojić zaista rovari Bernardiću iza leđa i polako si krči put prema kandidaturi za gradonačelnika – razmišlja jedan od Bernardićevih ljudi u zagrebačkom SDP-u.

Kruže i glasine da se Rajko Ostojić već neko vrijeme ne javlja na pozive Davora Bernardića, s kojim je sve donedavno vrlo blisko surađivao.

– Čuo sam se s Rajkom prije petnaest minuta i razgovarali smo o pitanjima koja se tiču rada zagrebačke Gradske skupštine – rekao nam je poslijepodne Davor Bernardić.

Spreman na prljavu igru

Na naše pitanje je li Rajka Ostojića pitao ima li ambicije zamijeniti ga na mjestu SDP-ova kandidata za gradonačelnika, Bernardić nam je odgovorio: Ne prepričavam razgovore koje vodim s ostalima, pa neću ni razgovor s Rajkom.

A kako komentirate činjenicu da se vaš “prijatelj” Ostojić još nije oglasio i podržao vašu kandidaturu?

– To pitajte Rajka. Ne želim komentirati medijska nagađanja. Spreman sam za prljavu kampanju i napade ispod koljena i ispod gležnja na sebe i obitelj – rekao nam je Bernardić. Neki ipak opravdavaju šutnju Rajka Ostojića, koji jedini može presjeći sukob Bernadić – Milanović, argumentom da je u nezgodnoj situaciji ako premijer na njega radi pritisak.

Komentara 54

BU
bubimir
23:09 12.12.2012.

mila majko šta uradi rajko

DU
Deleted user
07:26 13.12.2012.

Neimenovani izvori su rekli, pa su neimenovani izvori porekli... a mi trebamo donijeti sud o čemu klepeću. Činjenica jest da bernardić ima reklamu, o njemu se pune stupci i to je sva istina, narod je za njega čuo, a štoo je čuo, što taj može učiniti za Zagreb to i nije stvar građana nego partijaša, oni znaju što je za nas (ups,za njih) najbolje. Providno kao gaće na hrvatskom čovjeku.

ZM
zmijolovac
10:18 13.12.2012.

Meni sve ovo nije niti malo čudno i neočekivano, jer kada se malo dublje pogleda SDP mora se doći do zaključka da je SDP danas kao HDZ 90-tih, da nije partija nego pokret sa drugim predznakom. HDZ je bio pokret koji je ujedinio sve domoljubne Hrvate (naravno da je bilo puno "preoblačenja"), a SDP je skup drugova, protivnika slobodne Hrvatske i raznoraznih kvislinga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije