Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF AMERIČKOG PREDSJEDNIKA

Biden zbunio javnost: 'Ponosan sam što sam prva crna žena...'

U.S. President Joe Biden and first lady Jill Biden host an Independence Day celebration at the White House in Washington
Foto: ELIZABETH FRANTZ/REUTERS
1/4
05.07.2024.
u 11:08

Kada je izabran za predsjednika, Biden je imenovao Kamalu Harris za svoju potpredsjednicu, čime je postala prva žena crne boje kože na toj dužnosti. Prema izvorima, Harris je vodeća kandidatkinja za predsjedničku nominaciju na izborima 5. studenog ako Biden odluči odustati od kandidature.

Američki predsjednik Joe Biden ponovio je svoju odluku da ne odustaje od kandidature za drugi mandat, unatoč pozivima mnogih demokrata da se povuče. Slabi rezultati 81-godišnjeg predsjednika u debati 27. lipnja s republikanskim protivnikom Donaldom Trumpom dodatno su pojačali nadzor nad njegovim javnim nastupima.

Mnogi demokratski birači izrazili su zabrinutost hoće li Biden biti sposoban nositi se s napornim tempom predsjedničkog mandata u iduće četiri i pol godine. Unutar same stranke, neki su članovi pozvali Bidena da se povuče iz utrke. Međutim, novi gaf predsjednika nije trebalo dugo čekati. Samo tjedan dana nakon nezadovoljavajućeg nastupa u debati, predsjednik Biden dao je intervju afroameričkoj radijskoj TV postaji WURD u Philadelphiji, gdje je izazvao zbunjenost svojom izjavom. 

POVEZANI ČLANCI:

"Usput, ponosan sam što sam, kao što sam rekao, prva potpredsjednica, prva crnkinja... koja je služila s crnim predsjednikom," izjavio je Biden. Naime, tijekom oba mandata Baracka Obame, prvog crnog predsjednika u povijesti SAD-a, Biden je služio kao potpredsjednik. Kada je izabran za predsjednika, Biden je imenovao Kamalu Harris za svoju potpredsjednicu, čime je postala prva žena crne boje kože na toj dužnosti. Prema izvorima, Harris je vodeća kandidatkinja za predsjedničku nominaciju na izborima 5. studenog ako Biden odluči odustati od kandidature.

FOTOGALERIJA Najkraća rijeka na svijetu od izvora do ušća je u Hrvatskoj: Pogađate li o kojoj se radi?

U.S. President Joe Biden and first lady Jill Biden host an Independence Day celebration at the White House in Washington
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije