Popis stanovništva

"Bijeli Britanci" postali manjina u Londonu

london
AFP/PIXSELL
11.12.2012.
u 23:03

Osim Indijaca i Pakistanaca velik broj imigranata dolazi iz Poljske, Irske i Njemačke

Britanci bijele boje kože prvi put u povijesti postali su manjina u Londonu. U britanskoj metropoli, prema posljednjem popisu stanovništa, prevladavaju imigranti tamnije boje kože, poput Indijaca ili Pakistanaca, prenosi klix.ba.

Najnoviji podaci pokazuju kako \"bijeli Britanci\" čine 44,9 posto stanovnika Londona, odnosno ima ih 3,7 milijuna što je pad u odnosu na 4,3 milijuna koliko ih je bilo na posljednjem popisu stanovništva.

U Londonu je i najveći broj imigranata, s obzirom da je čak 37 posto stanovnika rođeno izvan Britanije, a njih 24 posto nisu britanski državljani.

Osim Indijaca i Pakistanaca velik broj imigranata dolazi iz Poljske, Irske i Njemačke.

Komentara 29

MA
martinis
10:09 12.12.2012.

@javornov Slažem se s tobom, ali to će se i nama dogoditi, a mi niti smo bili imperijalisti niti kolonizatori, a isto će nam se dogoditi uskoro. Mi enmamo povijesnog grijeha i mi se protiv toga moramo boriti. Ako suu nam potrebni imigranti, onda hajmo uvesti naše ljude iseljenike iz Južne Amerike i ostalih krajeva, ajmo slijediti primjer Židova i dovoditi naše ljude iz svih krajeva svijeta. Ne trebaju nama Pakistanci, Sikhi, Indijci kad imamo naših Hrvata diljem svijeta koliko god hoćemo. Hajmo njih prvo vratiti kući.

DU
Deleted user
10:29 12.12.2012.

Sjecate se vica iz osamdesetih: "Kojom ce politikom Albanci pobijedid Srbe na Kosovu? Politikom Ku...ca!" I sto se dogodilo? Upravo to! Cijeli proces koji se "u malome" dogodio na Kosovu, dogadja se u Europi! Kosovo je bilo muslimanski pokus, sada slijedi akcija! Nije li islamist Erdogan u Njemackoj javno rekao da svaki turski par mora imati najmanje 5-tero djece? Ono sto Turci nisu uspjeli oruzjem u 15. i 16. stoljecu, uspjeti ce ku..cem u 21.!!! Zalosno ali istinito: Europa ce u 22. stoljecu biti potpuno islamizirana!!!

Avatar DonLon
DonLon
07:22 12.12.2012.

Uvijek me fascinira kako neki nisu u stanju niti procitati clanak prije nego "komentiraju" - neki nisu shvatili ni sam naslov. Velika Britanija je daleko najtrazenija destinacija u Europi za sve koji bjeze od degenericnih rezima u vlastitoj zemlji ilii naprosto zele zivjeti u civilizaciji umjesto divljastvu. London je tradicionalno uvijek bio najinteresantniji od britanskih gradova jer se mogu naci sunarodnjaci koji ce pomoci u snalazenju u novoj zemlji, integraciji itd. London nudi ono sto se gotovo nigdje u svijetu nemoze naci. Van Londona ima svega nekoliko gradova gdje je zivi znacajniji postotak "nebijeli" Britanaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije