Izvješće SAD-a

Bilo je slučajeva revizionizma, ali vlasti osuđuju nesnošljivost

Jasenovac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
30.05.2018.
u 07:01

Objavljeno redovito godišnje izvješće američkog State Departmenta o stanju vjerskih sloboda za 2017. i u Hrvatskoj

Neki od vođa židovske zajednice kazali su da je bilo slučajeva revizionizma, umanjivanja ili nijekanja uloge zemlje u holokaustu te su izrazili nezadovoljstvo odnosom vlasti prema slučajevima antisemitizma, piše u jučer objavljenom godišnjem izvješću američkog State Departmenta o stanju vjerskih sloboda za 2017. u dijelu posvećenom Hrvatskoj.

Za razliku od prošle i pretprošle godine, ovaj je izvještaj blaži, incidenata je manje, dok je znatan dio posvećen reakcijama hrvatskih vlasti i njihovim osudama incidenata.

Uz odvojene komemoracije u Jasenovcu, spominju se i marš 30-ak pripadnika Autohtone Hrvatske stranke prava (AHSP), ali ne spominje se da su nosili sliku Donalda Trumpa, te koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju.

Komentara 47

Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
07:45 30.05.2018.

I da se postavite na zulufe, iskapanja u Jasenovcu će biti, pa da vidimo čija keva lažnu vunu prede.

Avatar BAS-TEK
BAS-TEK
07:15 30.05.2018.

ZLOČINAČKA DRŽAVA O PRAVIMA I TOLERANCIJI !!! WOW

PR
prajdali100
08:47 30.05.2018.

Kad- tad srpske laži će isplivati na svjetlo dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije