Presuda

Bivši radnik Kamen-Ingrada proglašen krivim za klevetu

solic
Duško Mirković/Pixsell
07.05.2010.
u 13:40

U sudskom postupku Solić je kazao da zna je li baš tako rekao, ali da zna da je kredit morao dići i da su neki dokumenti bili krivotvoreni, npr. isplatnica kredita, a što je grafološkim vještačenjem i utvrđeno.

Josip Solić, bivši radnik Kamen-Ingrada koji je 2002. godine digao kredit za tvrtku u kojoj je radio u iznosu od 179.500 kuna, a za što je založio svoju obiteljsku kuću, nepravomoćnom presudom proglašen je krivim za kazneno djelo klevete. Naime, njega je prije četiri godine tužio Vlado Zec za klevetu jer je za medije izjavio da je kredit morao dići pod njegovim pritiskom i ucjenama te da je sva dokumentacija vezana za kredit krivotvorena.

U sudskom postupku Solić je kazao da zna je li baš tako rekao, ali da zna da je kredit morao dići i da su neki dokumenti bili krivotvoreni, npr. isplatnica kredita, a što je grafološkim vještačenjem i utvrđeno. S druge strane Zec je poricao da je radnike prisiljavao da dižu kredite za njega, a oni to nisu, kaže, ni činili.
- Tim izjavama osjetio sam se izuzetno poniženim i povrijeđenim kao i moja obitelji. Zbog toga i sličnih napisa propali su mi i neki poslovi – izjavio je Zec.

Sudac Mile Soldo u obrazloženju presude kazao je da je neosporno da radnici pa tako i Solić nisu dizali kredite za sebe nego upravo za Kamen i njegova vlasnika Vladu Zeca kako bi mu pomogli jer se tvrtka našla u teškoj financijskoj situaciji. Soliću je izrečena samo sudska opomena jer mu je, kako je kazao sudac, kao olakotna okolnost uzeta činjenica što je u trenutku davanje izjave novinaru bio ogorčen zbog spoznaje da mu kuća ide na bubanj zbog kredita koji je digao za vlasnika tvrtke koji je uz to bio obećao vratiti kredit, ali to nije učinio.

- Zato je Solić vjerojatno pretjerao s blaćenjem Vlade Zeca – kazao je sudac Soldo koji je Zeca uputio u privatnu parnicu zbog njegovog zahtjeva za novčanu naknadu od pola milijun kuna koje je tražio za pretrpljene duševne boli!

Solić s druge strane ističe da mu je žao što se još jednom pokazalo kakav je zapravo Zec čovjek.

- Boli me što sam za toga čovjeka dao kuću, a on mi je uzvratio tužbom. Ali drago mi je što je dokazano da smo mi te kredite ipak digli za njega - kaže Solić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije