Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST NA DJELU

Bjelorusija nakon sigurnosnog incidenta na granici rasporedila postrojbu s raketnim bacačima

Russia and Belarus hold second stage of tactical nuclear weapon drills
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/3
28.06.2024.
u 15:35

Pogranična služba objavila je ovaj tjedan da je u istom području pronađen materijal za bombu kućne izrade i da zna da se postrojba proukrajinskih ruskih vojnika nalazi u ukrajinskoj regiji koja graniči s Bjelorusijom.

Bjelorusija pojačava svoju granicu s Ukrajinom nakon sigurnosnog incidenta i rasporedila je postrojbu sa višecjevnim raketnim bacačima kako bi testirala njihovu borbenu spremnost, objavilo je u petak bjelorusko ministarstvo obrane. Pogranična služba objavila je ranije u petak da se pojačava sigurnost granica, dodajući u priopćenju da su u srijedu srušili dron koji je ilegalno prešao granicu iz Ukrajine kako bi prikupljao informacije o bjeloruskoj pograničnoj infrastrukturi.

Pogranična služba objavila je ovaj tjedan da je u istom području pronađen materijal za bombu kućne izrade i da zna da se postrojba proukrajinskih ruskih vojnika nalazi u ukrajinskoj regiji koja graniči s Bjelorusijom. Ministarstvo obrane objavilo je fotografije bjeloruskih višecjevnih bacača raketa Polonez raspoređenih duž granice u blizini šume.

"Vojnici su opremili i zakamuflirali lokacije na kojima se nalazi vojno osoblje i njihova oprema u naznačenom području i nastavljaju provoditi svoje zadaće", navodi se u priopćenju. Ukrajina nije imala komentara.

FOTO/VIDEO Hrvatski vojnici pokazali vještine u zahtjevnoj morskoj obuci

Russia and Belarus hold second stage of tactical nuclear weapon drills
1/30

 

Ključne riječi

Komentara 19

GU
Gusar93
16:49 28.06.2024.

Narod Bjelorusije je gladan a debeli bi ratovao....nevjerojatno

Avatar alteralterego001
alteralterego001
17:58 28.06.2024.

Samo naprijed Bjelorusija. Uđite u rat u Ukrajini i Lukašenko pada s vlasti za dva tjedna.

SE
Serengeti
20:05 28.06.2024.

Neki dan je bila vijest da su Ukrajinci rasporedili svoje raketne bacače na granicu sa Bjelorusijom. Tako da ne znam čemu čuđenje kada Bjelorusija napravi isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije