PROMO

Bjelovar dobiva prvi bazenski kompleks s ekološkim i tehnološkim certifikatima za međunarodna natjecanja

Bjelovar dobiva prvi bazenski kompleks s ekološkim i tehnološkim certifikatima za međunarodna natjecanja
12.04.2022.
u 10:43

Potpisom Sporazuma o partnerstvu na projektu „Bazenski kompleks u Velikom Korenovu - Terme Bjelovar“, Grad Bjelovar napravio je veliki korak prema realizaciji izgradnje novog sportskog kompleksa

Sporazum su s gradonačelnikom Grada Bjelovara Darijem Hrebakom potpisali glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, u pratnji predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraplivačkog saveza Roberto Zidar te predsjednica Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja Margareta Puškarić.

„Ovo je veliki dan za Bjelovar, ali i za razvoj hrvatskog sporta. Potpisom ovog sporazuma hrvatsko plivanje dobiva novi objekt, ali ovaj projekt  je ujedno i putokaz kako bi se sport trebao razvijati u Hrvatskoj - sinergijom institucija. Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj koji koristi zeleno tranzicijske elemente, digitalne inovacije i geotermalnu energiju, te očekujemo i da ćemo ga realizirati do kraja 2025. godine.“ istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Bazenski kompleks smjestit će se na izvoru geotermalne vode, u sklopu kojeg će biti i veliki olimpijski bazen sa svim propisanim standardima za regionalna, nacionalna i međunarodna natjecanja, tek treći takav u Hrvatskoj. Kompleks, u vrijednosti od 250 milijuna kuna, imat će sedam bazena čija je ukupna vodena površina oko 3.600,00 m2.

Predsjednika HOO-a Zlatko Mateša pojasnio je zašto će ovaj objekt biti od posebne važnosti za hrvatsko plivanje: „Bjelovar je poseban grad za hrvatske uvjete, bilo da se radi o transparentnosti gradskih financija ili privlačenju tehnološke zajednice ili u odnosu prema visokom školstvu. Drago nam je da se to odnosi i na sport. Međunarodni olimpijski odbor donio je odluku da nitko tko nema ekološki opremljene objekte neće moći konkurirati za domaćinstvo relevantnih međunarodnih natjecanja, a ovo će biti upravo takav objekt. Izgradnjom Termi Bjelovar otvara se mogućnost da sve bjelovarska djeca mogu naučiti plivati i imaju priliku baviti se vodenim sportovima, što nam je i najvažnije.“

Grad Bjelovar izdvojio je 12 milijuna kuna za svu potrebnu dokumentaciju i ishođenje građevinske dozvole te je sve spremno za prijavu na Nacionalni plan oporavka i otpornosti.  Svojim potpisom strukovne organizacije dale su svoju punu podršku za gradnju Termi Bjelovar i osnivanje Olimpijskog i Paraolimpijskog centra za razvoj vodenih sportova u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije