NOVI CROBAROMETAR

Bliže se predsjednički izbori: Kako bi prošli kandidati da se danas glasa?

Zagreb: Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
25.10.2024.
u 20:53

Što se tiče scenarija u drugom krugu, najizgledniji je onaj u kojem su Milanović i Primorac

Da se danas održavaju predsjednički izbori, 72 posto građana bi sigurno ili vrlo vjerojatno izašlo na birališta, 23 posto građana bi sigurno ili vrlo vjerojatno apstiniralo, dok 5 posto građana ne zna bi li izašlo, pokazuju rezultati Crobarometra kojeg donosi Dnevnik Nove TV. U prvom bi krugu najveću podršku dobio Zoran Milanović (37 posto), a iza njega su Dragan Primorac (25,8 posto), Marija Selak Raspudić (7,8 posto), Ivana Kekin (5,8 posto) i Mislav Kolakušić (3,3 posto). Neodlučnih je 14,4 posto.

Što se tiče scenarija u drugom krugu, najizgledniji je onaj u kojem su Milanović i Primorac. U tom slučaju, prema Crobarometru, Milanović osvaja 51 posto glasova, a Primorac 35,6 posto. U slučaju da su u drugom krugu Milanović i Selak Raspudić, on bi osvojio 50 posto, a ona 28,5 posto glasova. Ako bi u drugom krugu završili Marija Selak Raspudić i Dragan Primorac, ona bi osvojila 38 posto, a on 35,3 posto glasova.

Oko 70 posto građana smatra da država ide u lošem smjeru, a rad Vlade podržava oko 25 posto građana. Što se tiče mišljenja o strankama, na prvom je mjestu i dalje HDZ koji ima oko 30 posto podrške. Na drugom je mjestu SDP koji je na 21,6 posto podrške. Slijede Možemo (9,4 posto), MOST (7,3 posto) i Domovinski pokret (3 posto). 

GALERIJA Pogledajte kako su Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu: Danas su 'smrtni neprijatelji', a sukob seže u 2012.
Zagreb: Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović
1/44

Komentara 2

VO
vozačstipemesića
23:25 25.10.2024.

Tomislav Jonjić ima glasova skoro kao i vozač stipe mesića. U svim režimskim anketama kao da ga nema a da ne govorim da na nijednom portalu ne možete pronaći ništa o tom istom Tomislavu Jonjiću. Pa zar je moguće da u lijepoj našoj postoji cenzura 😀 Zoranče, vozač stipe mesića i milutinova supruga iskaču iz paštete...

GO
Godežav
21:53 25.10.2024.

Nažalost nekoliko je desnih kandidata i jedan lijevi. Sva ljevica će glasovati za Milanovića. Dio desnice (Most i još poneki) će glasovati za Milanovića. U drugom krugu oni koji su ostali bez kandidata neće glasovati ni za koga. U tome je problem i tragedija desnice. Što nema sloge. SDP-ov kandidat, zahvaljujući desnici, nastavlja svoju jugoslavensku misiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije