borio se protiv fašizma

Boljkovac: Ne bojim se suđenja, iako se u Hrvatsku vraća ustašluk

Josip Boljkovac
Foto: Anto Magzan/Pixsell
06.01.2014.
u 18:21

Prvi ministar unutarnjih poslova RH uoči početka suđenja za zločine 1945. kod Duge Rese pita se kome danas treba suđenje onima koji su 1941. dizali ustanak kao SKOJ-evci

Josip Boljkovac, 94-godišnji optuženik za zločine nad 21 civilom 1945. godine kod Duge Rese, poznat i kao prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova, kojega suđenje očekuje od 5. veljače na zagrebačkom Županijskom sudu, ne boji se procesa ni eventualne osude, prenosi HRT, a upozorio je na neke ozbiljne pojave u društvu.

- Tragično je da se u Hrvatsku vraća ustašluk pa se sudi SKOJ-evcima koji su dizali ustanak protiv fašizma 1941. Radije bih da griješim i da više nema ustašluka, ali ne griješim. Kome treba sada suđenje protiv onih koji su prvi dizali ustanak i izvršavali zadatke, propješačili ove krajeve kad se klalo i ubijalo, kao i ovdje u bivšoj općini Skakavac? Nekome valjda treba. Ali to je opomena - misli Boljkovac.

U vezi zločina koji mu se stavljaju na teret, da je kao šef kotarske OZNA-e naložio ubojstvo 21 civila jer su surađivali s ustašama, Boljkovac odgovara da je "sve moguće zbog prevelikih diskrecijskih ovlasti sudaca, iako likvidacija iz 1945. nema nikakve veze sa mnom. One sa slovom 'U' je skupljala logorska ekipa, a organizatore ustaškog pokreta je kupila OZNA okruga, a ne OZNA kotara, na čijem sam čelu bio ja, jer kotarska OZNA za to nije imala nadležnost" - kazao je Boljkovac.

Suđenje Boljkovcu za ubojstvo 21 civila počinje 5. veljače

Komentara 144

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
18:34 06.01.2014.

Nevjerojatno i nakaradno. Znaci po njemu komunisti nisu odgovorni ni zasto.

Avatar westew
westew
18:43 06.01.2014.

dok hrvatska deklarativno i sa dokumentom ne osudi komunistički režim na čelu sa velikim maršalom titom te dok se na zabrani isticanje simbola tog komunističkog razdoblja u hrvatskoj neće biti mira i napretka

BO
booloo
18:48 06.01.2014.

Boljkovac: Ne bojim se suđenja, iako se u Hrvatsku vraća ustašluk. ------------------------------------------------------------------------------------- vidi se da su ih srbi učili. sve koji su protiv njihove ideologije nazivaju ustašama, kao i srbi, za koje su i neki srbi ustaše. ustaše ste pobiliobili bez suđenja krajem 1945 i 1946. pobili ste i žene i djecu ustaša samo da bi im ztrli sjeme. pobile ste barem 100.000 ustaša više nego sto ih je stvarno bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije