provode unutarnji nadzor

Bolnica o Zagrepčanki koja tvrdi da joj nisu rekli da ima rak: Specijalistu se javila tek za 6 mjeseci

Zagreb: Novoure?eni prostor za oporavak pacijenata Klinike za tumore KBC Sestre milosrdnice
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/3
17.02.2023.
u 11:37

Pacijentica je po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka, no ona se na pregled javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci, kažu u bolnici

Nakon što je u javnost izašla priča o Zagrepčanki Lini Budak koja boluje od karcinoma dojke, a koja tvrdi da joj Klinika za tumore punih sedam mjeseci nije dala uvid u ključni nalaz koji je ukazao kako ima tešku malignu bolest, oglasili su se i iz KBC-a Sestre milosrdnice. Priopćili su kako je pacijentica Lina Budak upućena po obavljenim pregledima u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na javljanje liječniku specijalistu radi utvrđivanja dijagnoze i daljnjeg tijeka liječenja, što je ona učinila tek za šest mjeseci. 

– O pritužbama koje je iznijela u razgovoru za jedan portal sve činjenice utvrđuje Inspekcija ministarstva zdravstva i Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a Sestre milosrdnice – priopćeno je iz bolnice. 

– Pacijentica Lina Budak obratila se krajem studenoga prošle godine ravnateljstvu KBC-a Sestre milosrdnice s pritužbama u vezi s pregledima u Klinici za tumore. U našem pisanom odgovoru od 12. prosinca 2022. obavijestili smo je da će, ako odluči nastaviti liječenje u našoj klinici, biti poduzeto sve kako bi liječenje bilo što učinkovitije – kaže ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Davor Vagić i dodaje da je pacijentica po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka. Pacijentica Lina Budak na pregled se javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci, kažu u bolnici. 

– Pacijentica se odlučila za nastavak liječenja u drugim zdravstvenim ustanovama, a vezano uza sva događanja na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, na koja upućuje u svojim pritužbama, utvrdit će činjenice i dati pravorijek Inspekcija Ministarstva zdravstva u čijoj je nadležnosti cijeli predmet, kao i Povjerenstvo za unutarnji nadzor same bolnice – navode iz KBC-a Sestre milosrdnice. 

VIDEO Urušio se dio stropa na pedijatriji KBC-a Sestre milosrdnice. Bolnica: Riječ je o posljedici potresa

Komentara 13

Avatar Idler
Idler
13:24 17.02.2023.

Dajte-najte....dok idete vadit krv jel vam sestra na šalteru veli kaj vam je il nalaz nosite svojemu doktoru ? Isto ak idete na rengen il ostalo...!

MA
marsovka
14:29 17.02.2023.

Kod kojeg se to specijaliste može otići bez uputnice i naruđbe??. To je obična laž.Ne može se doći ni običnom obiteljskom liječniku,nego zoves tel. ,pa se ne jave,odeš naručiš se i kad konačno dođeš doktor te ni ne pogleda, bulji u kompjuter .

PO
poluprovokator
12:32 17.02.2023.

Na njenoj sam strani, ali ako takav negativni nalaz radi pravila ostavljaju u sustavu da ga ne vidi pacijent nego bude dostupan liječniku specijalistu ostaje opcija da je ona mislila da je sve OK radi ostalih nalaza pa se nije nažalost žurila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije