Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADNUT SNIMATELJ

VIDEO/FOTO Boysi sletjeli u Zagreb: Na aerodromu ih dočekali bakljadom, dogodio se i incident

Dolazak Boysa u Zagreb
Screenshot/Nova TV
10.12.2023.
u 13:28

Jedna osoba navodno je nasrnula na snimatelja Nove TV, a riječ je o građaninu koji je dočekao BBB-ovce.

Prvi Boysi iz skupine osumnjičenih za sudjelovanje u huliganskim neredima u Ateni, gdje je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, stigli su u Zračnu luku Zagreb.

VIDEO Boysi sletjeli u Zagreb

Tamo su ih dočekali bakljadom, a Dnevnik.hr javlja da se prilikom dolaska Boysa u Zračnu luku dogodio incident. Naime, jedna osoba navodno je nasrnula na snimatelja Nove TV, a riječ je o građaninu koji je dočekao BBB-ovce. 

Podsjetimo, u grčkim zatvorima se zbog sudjelovanja u navijačkim neredima, u kojima je poginuo jedan navijač AEK-a, od listopada nalazilo 102 navijača Dinama. Njih 30-ak sada je pušteno na slobodu. U Hrvatsku su u nedjelju poslijepodne stigli prvi pušteni Boysi, a, kako smo ranije pisali, stigli su u vlastitom aranžmanu.

Nakon što su pušteni iz istražnog zatvora, poslani su u jedan sabirni centar za strane državljane, a usred noći prevezli su ih do zračne luke, gdje su tražili slobodne letove za Zagreb. Navodno su iz Atene potom poletjeli za Munchen, a onda za Zagreb. U Zračnoj luci u Zagrebu dočekani su pljeskom i bakljadom pred aerodromom, a okupljeni su, kada su vidjeli Boyse, vikali "Dinamo, Dinamo".

Oslobađanje Boysa, da podsjetimo, podrazumijeva određene uvjete, uključujući zabranu njihova dolaska u Grčku tijekom sportskih događaja, kao i to da svaki pojedinac treba položiti jamčevinu od 1000 eura.

Kasnije su mediji objavili da će dio troškova za Boyse platiti hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj, i to na uputstvo hrvatske Vlade. Na tu se vijest u nedjelju osvrnuo i premijer Andrej Plenković. On je potvrdio da se Vlada zauzela za hrvatske navijače, a na pitanje zašto je to učinjeno, Plenković je naglasio da država služi tome da pomogne građanima.

VEZANI ČLANCI:

- Ovo je jedna specifična situacija, situacija u kojoj je više od 100 državljanina u pritvoru već nekoliko mjeseci. Kao što sam i najavio, odluka je donesena u petak za puštanje 31 hrvatskog državljana. Mi se možemo pitati imaju li oni dokumente, sredstva i logično je da u takvim okolnostima pomognemo. Događa se proces bez presedana. I grčki sudovi i tužiteljstvo i zatvorski sustav rade vikendom, to se još nije dogodilo. Dakle, grčka država je napravila napor i izvanredan korak da se njih pusti. U tim okolnostima i naše veleposlanstvo radi non-stop, radi jučer, radi danas, ima otvorena vrata za hrvatske državljane. Dosad je njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo, neki su tražili da im se izda putni list, neki sredstva da kupe karte kako bi se vratili u Hrvatsku, nitko od njih za sada još nije tražio novac za jamčevinu - rekao je.

- Jamčevinu za sada plaća odvjetnik koji ih zastupa, pa će se to kasnije, pretpostavljam, refundirati od obitelji. Ali veleposlanstvo je dobilo naputak da cijeli taj paket, jamčevina, putni list, troškovi za put, da im se to pokrije, a kasnije će se to rješavati. To je uobičajena procedura kada veleposlanstva i konzulati pomažu građanima - dodao je Plenković.

Ponovio je zatim da država služi tome da pomogne državljanima koji su daleko od svojega doma i svoje obitelji. - Mi to radimo i to je sve - kratko je kazao.

Premijer Plenković objasnio je i da većina puštenih navijača nije bila u Ateni, većinom su se nalazili u različitim dijelovima Grčke. Policija ih je prepratila u Atenu, a danas svaki pojedinac dolazi natrag u Hrvatsku, svatko u individualnom angažmanu. - Nisu oni svi iz Zagreba, nije ovo organizirano putovanje nazad, nego iskaz države, a pomagali smo im angažirano sve ove mjesece. Oni dolaze nazad kući u svom aranžmanu i to je to - zaključio je Plenković.

VIDEO Plenković objasnio zašto država plaća BBB jamčevinu i put za Hrvatsku: 'Ovo je proces bez presedana'

Komentara 132

Avatar Castro
Castro
14:10 10.12.2023.

Tri mjeseca u “ istražnom zatvoru “..!! To je odležavanje kazne bez osude, a ne istražni zatvor… sto ljudi, tri mjeseca. Ma što god da se dogodilo i tko god da to je, jednostavno ne ide tako. Zato opet kažem,, dečki dobro došli doma.. treba ih sve izvući iz te trule države.! Osuđujem nasilje i nerede, protivnik sam bakljadi i uvreda. Ovo je nešto drugo. Ovo je iživljavanje nad drugima i pokušaj prikrivanja ubojstva grčkog navijača nad grčkim navijačem.

Avatar Castro
Castro
13:58 10.12.2023.

Dobro došli doma dečki

DE
Demigodessnixie
14:42 10.12.2023.

koji odvratni medijski progon navijača...a što drugo očekivati od plaćeničkih medija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije