Branitelji prodali 27,7 posto udjela

24.04.2009.
u 20:26

Hrvatski branitelji članovi Fonda hrvatskih branitelja (FHB) dosad su prodali 27,7 posto svojih udjela u tom fondu, tj. 1,62 od 5,83 milijuna udjela, izvijestilo je društvo za upravljanje Fondom “Erste invest”.

Za te udjele isplaćeno je oko milijardu kuna. Riječ je o Fondu koji je osnovala hrvatska Vlada i kojem je prepisala sedam posto dionica Ine i HT-a, a njegovi članovi, tj. udjelničari hrvatski su branitelji koji su udjele dobili u skladu s kriterijima na temelju sudjelovanja u obrani RH ili obitelji poginulih branitelja. FHB prošlu je godinu zaključio s neto imovinom od 2,4 milijarde kuna. Godinu prije imovina mu je bila 4,2 milijarde kuna, a osim milijarde kuna koju su udjelničari unovčili, na smanjenje imovine 2008. godine utjecala je i niža tržišna cijena dionica T-HT-a na kraju te godine u odnosu prema kraju 2007. godine, ističe “Erste invest”.

U strukturi imovine Fonda dionice T-HT-a iznosile su na kraju prošle godine 48 posto, 16 posto Fond je imao u trezorskim zapisima, a ostatak u depozitima. Prodaja Ininih dionica mađarskome MOL-u donijela je FHB-u 1,2 milijarde kuna zarade. (H)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije