Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas u alkoholu

Britanski liječnici pacijentu spasili život - alkoholom!

'OPERACIJA'
''
24.12.2012.
u 14:18

Do ove ideje liječnici su došli nakon što nisu uspjeli riješiti problem konvencionalnim metodama

Britanski liječnici spasili su život pacijentu ubrizgavši mu alkohol u arterije koje opskrbljuju srce. 

Ronald Aldom, 77- godišnjak, pati od aritmije poznate kao ventrikularna tahikardija (brzi ritam srca)  koja može biti dovesti do ventrikularne fibrilacije, asistolije i iznenadne smrti. Do ove ideje liječnici su došli nakon što nisu uspjeli riješiti problem konvencionalnim metodama. Ubrizgavanjem čistog etanola u arterije pacijenta izazvali su kontrolirani srčani udar i ubili oboljeli dio srčanog mišića, kojeg su prethodno otkrili pomoću katetera, prenosi BBC. Nakon toga, pacijentu se vratio normalni srčani ritam.
Aldom, koji je u međuvremenu otpušten iz bolnice, zahvalio je liječnicima i rekao da sada ne bi bio tu bez primjene ove neobične alkoholne metode.

Ovom nekonvencionalnom metodom koristili su se samo britanski liječnici i to svega nekoliko puta dosada.

Komentara 4

Avatar madcap
madcap
15:42 24.12.2012.

Spasili mu život, riješili problem i još ga i napili tako da ne treba ići slaviti u birtiju ponovno rođenje i trošiti novce. Svaka čast ovim liječnicima.

DE
dejure
16:50 24.12.2012.

I onda kažu - ne pij alkohol :((

LO
Louie
17:51 24.12.2012.

Srce bolje radi poslije litre konjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije