DRUGI DAN INVAZIJE

Britanski ministar obrane: Rusija želi zauzeti cijelu Ukrajinu. Mislim da je Putin izgubio razum

Cabinet meeting in London
Foto: TOM NICHOLSON/REUTERS
1/2
25.02.2022.
u 15:46

Iako je ruski ministar obrane izjavio kako je Rusija ispunila cilj koji je bio zadan prvog dana invazije, Wallace smatra da to nije tako

Rusija planira zauzeti cijelu Ukrajinu, ali njihova vojska nije ostvarila ciljeve već prvoga dana Putinove invazije, izjavio je to britanski ministar obrane Ben Wallace. 

Putinove izjave o tome da se provode vojne operacije kako bi spriječio Ukrajinu da počini genocid nad vlastitim narodom te da je Ukrajina nelegitimna država čiji terirorij pripada Rusiji Wallace ja nazvao nelogičnima, prenosi Reuters.

- Mislim da je Putin izgubio razum. Nitko zdrave pameti ne bi napravio ovo što mi gledamo sada na televiziji - kazao je. 

Iako je ruski ministar obrane izjavio kako je Rusija ispunila cilj koji je bio zadan prvog dana invazije, Wallace smatra da to nije tako. 

- Suprotno ruskim izjavama, kao i Putinovoj viziji da će napadom osloboditi Ukrajince, u potpunosti je u krivu - kazao je. 

Velika Britanija najavila je kako će zabraniti plaćanje putem SWIFT-a, a Wallace smatra da u tome moraju sudjelovati i druge države. 

- Htjeli bismo to izvesti, ali bi moglo doći do problema ako se druge države ne pridruže - kaže. 

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

>> VIDEO Prosvjedi diljem Rusije protiv rata, uhićeno više od 1.700 ljudi: 'Prosvjednici su hrabri ljudi'

Komentara 10

Avatar Mudlin
Mudlin
16:32 25.02.2022.

Ne može nešto izgubiti što nema. Tako ni rusi razum.

RE
RedTree
16:13 25.02.2022.

Svaka zemlja ima pravo na svoj izbor i slobodu. Ovo je sramotni čin na koji se više ne smije prešućivati. Najstrože sankcije i blokade dotle ne dođe do demokratizacije Rusije i novog demokratskoga izabranog vodstva i prestanka miješanja Rusije u tuđe poslove.

RE
RedTree
16:42 25.02.2022.

Rusi nikako ne mogu pojmiti da Poljska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Češka okrenute Srednjoj Europi i sličnim vrijednostima, Rusija ni u primisli, čak i baltičke zemlje žele biti dio Europe a ne s Rusijom. Pa nitko od njih nije dobrovoljno ušao i bio u SSSR-u. A očito da ne idu stvari željenim putem Putinu čim poziva ukrajinske vojnike da odbiju poslušnost svojoj zemlji, vlastiti narod mu se buni, oligarsi gube bogatstvo vrlo brzo, a sankcije tek počinju i svijet hoće još teže. Najstrože sankcije i pomoć Ukrajini, ali stvarna, a ne samo na papiru. 🇺🇦

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije