STANJE JE DOBRO

Dva požara buknula u Dalmaciji na udaljenosti od 10 kilometara: Kanaderi napuštaju požarišta

Šibenik: Gori borova šuma u blizini bolnice i obiteljskih kuća
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
09.08.2024.
u 18:28

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je da je državna cesta DC511 na predjelu Kočinje brdo otvorena za promet u 18.10 sati

Dva nova požara buknula su danas u popodnevnim satima na području Splitsko-dalmatinske županije. Prema informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice, Državni vatrogasni operativni centar u 15.45 sati zaprimio je dojavu o požaru na području mjesta Bisko. Potom je oko 16 sati zaprimljena i dojava o požaru na Kočinjem brdu u blizini Dugopolja. Nešto prije 18 sati, Hrvatska vatrogasna zajednica navela je kako je stanje dobro te kako kanaderi napuštaju oba požarišta. 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je da je državna cesta DC511 na predjelu Kočinje brdo otvorena za promet u 18.10 sati. Ona je ranije zbog požara bila zatvorena od križanja sa starom Kliškom cestom do križanja prema Koprivnu.

Podsjetimo, HVZ je ranije naveo kako su na požarištu zemaljske snage te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja. Također, angažirana su dva protupožarna zrakoplova Canadair. Požari se nalaze na udaljenosti od oko 10 kilometara pa su zračne snage radile i na jednom, i na drugom požaru.

 

GALERIJA Ugašen je požar u Dravi Internationalu
Šibenik: Gori borova šuma u blizini bolnice i obiteljskih kuća
1/25
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije