Marin Miočić Stošić

Buntovnik ponovno na ulici: Ustao zbog slučaja obitelji Šota

Rijeka Marin Miočić Stošić (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
11.06.2013.
u 15:23

- Izašao sam na Korzo duboko zgranut slučajem Šota i načinom kako to gradska vlast rješava, zapravo nikako ne rješava ili to pokušava na najpodliji, najsramotniji način - rekao je Marin Miočić Stošić.

Poznati riječki buntovnik Marin Miočić Stošić ponovno je odlučio prosvjedovati na Korzu, ovoga puta zbog slučaja Slavice Šote i njezine višemjesečne borbe za poslovni prostor u Starčevićevoj ulici sa podzakupcem Rijekatekstilom Domus u vlasništvu Mirka Pavičića.

Šota je taj prostor kupila od slovenskih državljana kojima je vraćen u postupku denacionalizacije, što je potvrđeno pravomoćnom presudom na sudu u Ljubljani. No, zapelo je na hrvatskim sudovima. Nakon što je Općinski sud u Rijeci potvrdio presudu suda u Ljubljani, Županijski sud u Rijeci nikako da donese odluku kojom to rješenje potvrđuje ili odbacuje. Šota sumnja u spregu Pavičića i predsjednika Županijskog suda Veljka Miškulina. Posljednja gruba intervencija zaštitara nad Slavicom Šotom ponukala je Marina Miočića Stošića na još jednu prosvjednu šetnju.

- Izašao sam na Korzo duboko zgranut slučajem Šota i načinom kako to gradska vlast rješava, zapravo nikako ne rješava ili to pokušava na najpodliji, najsramotniji način, a zapravo postoji legalan i regularan način, a to je da se zapečate vrata prostora do konačne odluke suda. Očigledno da gradskim tajkunima, Pavičiću i njegovoj slizanosti s Miškulinom ta kombinacija ne odgovora, i čine sve i sva da podzakupcem prodru u prostor u vrijeme kad obitelji Šota tamo nema. Jadni ljudi prisiljeni su dan i noć dežurati pred prostorom, prisiljeni su na sve moguće načine čuvati svoje vlasništvo, jer je sud u Ljubljani presudio i rekao - to je njihovo vlasništvo. Ovaj nezajažljivi tajkun s time se ne može pomiriti. To je jedna korumpirana veza sa sudstvom i općenito, sa svim strukturama u ovome gradu. Čine sve što je u njihovoj moći, a strašno je puno toga u njihovoj moći, da ljude valjda pošalju na psihijatriju i oduzmu im prostor. To je ta ogoljena istina - kazao je Marin Miočić Stošić osuđujući takvo, kazao je, \"balkansko rješavanje problema u Rijeci koja se hvasta da je najuljuđeniji grad u Hrvatskoj, po svome mentalitetu i mentalnom sklopu najbliže Europi\".

Šetajući Korzom dobio je, veli, aposlutnu podršku građana, a bilo je i prijedloga da se pridruže obitelji Šota u obrani njihova vlasništva.

>>Morali odgoditi deložaciju jer je na nalogu pisala pogrešna adresa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije