30.06.2014. u 09:15

Da, nije pošteno da o vlasti odlučuju oni koji u Vukovaru ne žive, ali sve dok se ne riješi vukovarski popis birača tome neće biti kraja.

Ni 200 glasova razlike donijelo je pobjedu mladom HDZ-ovu Ivanu Penavi u Vukovaru. Ipak, HDZ-u je to velikih 200 glasova jer je Vukovar bio glavna meta koju su htjeli osvojiti još prije godinu dana na redovnim lokalnim izborima.

Grad heroj, simbol patnje i najveća žrtva Domovinskog rata i simbolički je grad koji je HDZ htio pod svojom kontrolom. Da bi došao do željene pobjede HDZ je angažirao i Vukovarce diljem Hrvatske koji imaju prebivalište u gradu heroju, organizirao je i autobuse koji su ih vozili u Vukovar ne bi li svojim glasom pomogli Penavinu pobjedu. I Željko Sabo to već prigovara. Ali zaboravlja pritom reći da je bio pojačan promet i iz smjera Srbije i da su u Vukovaru glasali i oni koji u Vukovaru imaju prebivalište, ali žive s druge strane granice. Da, nije pošteno da o vlasti odlučuju oni koji u Vukovaru ne žive, ali sve dok se ne riješi vukovarski popis birača tome neće biti kraja. Broj birača u registru veći je za 9187 od broja punoljetnih stanovnika. Hrvata je 3224, Srba 4625, a ostalih 1338.

>> Izbori u Vukovaru: Penava osvojio 191 glas više od Sabe

 

Ključne riječi

Komentara 28

CA
cavecanem
10:06 30.06.2014.

znači penava je dobio hrvatske glasove a sabo iz rasejanja

SV
sveznamdrugi
10:15 30.06.2014.

Polako ali sigurno hrvati dobivaju svoje predstavnike u vlasti. Nakon gradova i županija na redu je država, hrvati moraju uzeti ono što im pripada i smijeniti Milanovića i Josipovića. Jednostavno

B2
bokida 2
10:20 30.06.2014.

Gledati Sabu je kao da gledate idola mu Milanovića.Oba si umišljaju nezamjenjivost a u biti su jedno veliko ništa koje je ovaj narod napokon pročitao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije