Bush nije spreman za Palestinu

09.06.2002.
u 00:00

CAMP DAVID, JERUZALEM - Američki predsjednik George W. Bush jučer je izjavio kako još nije spreman iznijeti prijedlog o točnome datumu uspostavljanja palestinske države. Rekao je to na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom s kojim je razgovarao u petak navečer i u subotu ujutro u Camp Davidu. Mubarak je pozvao na određivanje vremena potrebnog za uspostavu Palestine. Bush i Mubarak iskazali su i različita stajališta o načinu komunikacije s palestinskim predsjednikom Jaserom Arafatom.

U Washington je sinoć trebao doputovati izraelski premijer Ariel Sharon. S Bushom će se sastati u ponedjeljak, a nakon povratka iz SAD-a u Londonu primit će ga u srijedu britanski premijer Tony Blair.

Najmanje dvoje ljudi poginulo je jučer ujutro u palestinskome napadu na židovsko naselje na Zapadnoj obali, a tri su Palestinca ubijena u sukobima s vojskom u pojasu Gaze. Izraelska je vojska ušla u subotu na dva palestinska područja na jugu Zapadne obale nakon napada na židovsko naselje Karnei Tzur, južno od Hebrona. U tom je napada ubijena jedna Izraelka i njezin suprug. Oklopna vozila i vojnici ušli su u Halhoul i Beit Omar, koji su na cesti između Betlehema i Hebrona. (H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije