Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednički izbori

Butković: 'U kampanji ću svakako sudjelovati, želimo da do kraja godine rezultat bude 3:0'

Gospić: Ministar Butković sastao se sa županom Ernestom Petryjem
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
27.06.2024.
u 12:41

Odbio je špekulacije novinara da bi sam mogao biti HDZ-ov kandidat, no otkrio je i da će svakako sudjelovati u kampanji u nekom kapacitetu

Predsjednik Republike Zoran Milanović jučer je najavio da će se kandidirati za još jedan mandat na Pantovčaku. Osim njega kandidaturu je do sada potvrdio samo bivši europarlamentarac Mislav Kolakušić, a od objave kandidature izredali su se komentari oporbenih stranaka ali i vladajućih, no nitko drugi nije se ohrabrio najaviti izlazak na izbore. HDZ-ov Oleg Butković, za kojeg se priča da bi mogao biti kandidat vladajuće stranke, danas je ponovno komentirao objavu kandidature Milanovića, s kojim od kampanje za parlamentarne izbore ima "jednu osebujnu interakciju", kako je to opisao Butković.

- On u zadnje vrijeme ništa ne govori, ali dobro, i to je dio njegovog plana i programa - komentirao je. Istaknuo je da je HDZ pobijedio na izborima za Hrvatski sabor, ali i na europskim izborima; - tako da je taj ciklus kada gledamo odnos HDZ-a i oporbe 2:0 za HDZ - zaključio je. Objasnio je kako jučerašnjom objavom nije htio biti ironičan već je iskreno iznenađen što Milanović nakon iskazanih aspiracija za premijerskom foteljom ponovno želi biti predsjednik. 

- Što se tiče HDZ-a, na razini stranke se vode konzultacije i nakon što tijela stranke donesu odluke o kandidatu, vi ćete to znati. Ovaj tren vam to ne mogu reći jer se o tome još raspravlja, ali da ćemo imati jakog kandidata i da želimo pobijediti, apsolutno da. Smatramo i želimo da rezultat na kraju godine bude 3:0 - poručio je Butković.

Odbio je špekulacije novinara da bi sam mogao biti HDZ-ov kandidat, no otkrio je i da će svakako sudjelovati u kampanji u nekom kapacitetu. - Bit će zabavno, što se tiče mene uvijek je zabavno. U kampanjama treba biti zabavan, osim onih krutih programa i šturih informacija kampanja mora biti kreativna. Sigurno ću sudjelovati u kampanji - kazao je.

VIDEO Julian Assange ukrcava se na let iz Velike Britanije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije