Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na bjelolasici

Čačić: Ova Vlada nema legitimitet

hns
Petar Glebov/Pixsell
04.07.2010.
u 13:41

Sindikalna akcija premašuje sindikalna pitanja. Više od 800.000 potpisa građana govori da oni žele političke promjene, kaže Čačić.

OGULIN - Kriza traži Vladu s legitimacijom, a trenutačna je nema. Više od 800.000 građana potpisalo je da želi referendum o Zakonu o radu. No, ta akcija prelazi okvire sindikalnog pitanja i govori o tome da građani žele političke promjene – stava je Radimir Čačić.

Danas se na druženju u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica okupilo oko dvije tisuće članova Hrvatske narodne stranke-Liberalnih demokrata. Čelnici HNS-a i Hrvatske stranke umirovljenika izdvojili su vrijeme i za političku analizu i kritiku.

Bivši sindikalist, a sada predsjednik HSU-a Silvano Hrelja upozorava sindikate da nemaju pravo odustati od inzistiranja na provedbi referenduma.

- Podržavam bivše sindikalne kolege, no broj građana koji je podržao njihovu akciju nadmašuje broj njihovog članstva. Ukoliko namjeravaju odstupiti od referenduma, o tome moraju ponovno pitati građane – mišljenja je Hrelja.

HNS je stava da Zakon o radu treba mijenjati, ali ne na način kako je to počela raditi Vlada "bez spremnosti za dijalog".

Radimir Čačić rebalans proračuna smatra nužnim.
- No, vrijeđanje zdrave pameti građana je to činiti zbog stotinjak milijuna kuna koliko je potrebno za održavanje referenduma, a ne zbog desetak milijardi za koliko je usitinu nužno smanjiti proračun – tvrdi Čačić.

Predsjednica Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić prijevremene parlamentarne izbore očekuje sljedeće godine.

- Za zemlju bi bilo zdravo da pozicija odredi datum izbora. Bilo bi dobro kad bi se izbori održali ove godine – kaže Pusić.

Komentara 99

CA
capronza
20:35 04.07.2010.

Profesorzag, objasni ti nama tako veleumni, tko je po tvojem misljenju sposoban voditi drzavu i pametno rjesavat dnevne probleme,kako namaknut potreban novac?, molim navedi imena.

OB
-obrisani-
16:21 04.07.2010.

Mario Puratić

BK
bez_komentara_2
16:23 04.07.2010.

Znate kad preko tv-a i radija najavljuju poledicu na cesti? Tako bi trebali najavljivati i Čačića! Nije mu dugo trebalo da vrati osmijeh od uha do uha,nije se on ni kajao niti mu je bilo žao,odglumio je on tu tuguu da narod vidi malo tog morala,makar lažnog! Novcem je kupio obitelj,ne krivim obitelj jer ionako ih ne može vratiti,ali Čačiću B O LJ E Š U T I ! pametniji si onda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije