Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINSTVENA PRIČA SA ŽUMBERKA
Povratak na članak

Carska obitelj slala ih je na gerilske zadatke, a oni nisu bili kmetovi

Cijeli projekt u potpunosti je u svojoj produkciji iznio Večernji list, od scenarija, režije, snimatelja, montaže i postprodukcije.

Komentari 52

ZZ
Zvir Zvirek
07:59 17.09.2022.

Je tak su poslali te Vlahe i na puntariju Kajkavskoga naroda pod Matijašom Gubcom i Gregoričom. Prvi harc Hrvatja i Kajkavskoga naroda! Borba ide dalje!

VL
Avatar mustafa2
mustafa2
11:36 18.09.2022.

zumbercani su "hrvatskiji" od jako puno "cistokrvnih" hrvata. zumbercani su u domovinskom ratu stali na prvu crtu odbrane nase domovine . nema u zumberku svadbe ili bilo kakvog veselja a da se ne vije hrvatska zastava. pogledati na you tube "Zaboravljeno blago Žumberka".

VL
DI
DisniWalt
16:20 17.09.2022.

Jednom sluge uvijek sluge.Sluga rađa malog slugu, radnik malog radnika, političar malog političara, klasne razlike su nasljedne

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
22:52 16.09.2022.

Zumberak je 45 minuta udaljen od Zagreba danas, Ako se ide autom. Avionom je svega par minuta. No u vrijeme u kojem se ovo odvijalo radilo se o danima ako ne I tjednima putovanja.

VL
DU
Deleted user
03:24 17.09.2022.

Odakle su došli, i tko su ti ljudi koji su u Žumberak "donijeli i specifičnu vjeru koja je kasnije nazvana grkokatoličkom", i kakva je to vjera?

VL
LU
luminax
10:54 17.09.2022.

Zašto je problem reći da su im preci bili Srbi , koji su kao pravoslavci priznali Uniju sa Vatikanom i Papu kao vrhovnog hrišćanskog episkpoa , baš kao i Ukrajinci ? Nije bilo Hrvata istočnog hrišćanskog obreda nikada , naprotivv postojao je veliki antagonizam katoličkih Hrvata prema ortodoksnom hrišćanstvu .

VL
Avatar Manolique
Manolique
14:19 17.09.2022.

Ovim se Večernjak svrstao uz bok producenata najkvalitetnijih dokumentaraca. Ovo je rađeno na nivou BBC-a ako ne i bolje. Izvanredan posao i poduprite ovaj rad Večernjaka uz nadu da će napraviti još ovakvih djela iz kojih svi zajedno možemo nešto korisno i poučno naučiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.