IZ VJERSKIH UVJERENJA

Časnik iz BiH odbio se rukovati s austrijskom ministricom jer je žena

FILE PHOTO: Austrian Ministers address the media in Vienna
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
1/2
30.09.2024.
u 23:24

"U ime Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH sam se ispričao i ministrici i ostalima", poručio je zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić

Časnik iz Bosne i Hercegovine odbio se proteklog vikenda rukovati s ministricom obrane Austrije Klaudiom Tanner. Naime, to se dogodilo neposredno prije tradicionalne svečanosti koja predstavlja kraj godišnjih aktivnosti Terezijanske vojne akademije. Kako piše Vecernji.ba, časnik je odbio rukovanje s ministricom Tanner iz vjerskih uvjerenja jer je žena. 

"Uvažavajući jednu od najstarijih akademija, koja zbog svojih procedura zauzima prestižno mjesto u svijetu, u ime Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH sam se ispričao i ministrici i ostalima. Vjerujem kako ovakav događaj neće narušiti odlične prijateljske odnose u području vojne suradnje nas i Republike Austrije", poručio je zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić.

"Ovaj događaj, koji je već proglašen incidentom, nije pokvario daljnje procedure Terezijanske vojne akademije da svečanost do kraja bude okončana, kada sam se imao priliku još jednom zahvaliti Ministarstvu obrane Austrije i Terezijanskoj vojnoj akademiji što prepoznaju potrebe sustava obrane Bosne i Hercegovine i omogućuju kadetima iz Bosne i Hercegovine da se školuju i obrazuju za obavljanje časničke dužnosti uz nadu da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti", dodao je.

GALERIJA Prizori kao iz Hitchcockovog filma: Ptice okupirale grad, stanovnicima zagorčavaju život
FILE PHOTO: Austrian Ministers address the media in Vienna
1/14

Komentara 5

Avatar Heisenberg
Heisenberg
00:21 01.10.2024.

I mi se onda čudimo što inžinjeri i doktori iz Afganistana, Sirije, Iraka ne uspijevaju u integraciji u Europi. Ovoga muslimana iz BiH bih isti čas izbacio iz vojske ili bi ga poslao na službu k islamskoj državi.

EJ
ejStef
23:56 30.09.2024.

To valjda može, to se prihvaća jer je musliman. A islamski fundamentalizam i woke ideologija idu ruku pod ruku...

Avatar Panda13
Panda13
00:29 01.10.2024.

Užas, zatucani muslimani , pa nismo u 15-om stoljeću , i onda razne udruge za ženska prava sada šute, jelena veljača i ostale udruge ..babe i ostali ..jadne žene i djevojčice u njihovoj vjeri to zbilja nema nikakvih prava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije