Londonski policajci

Čekamo da navrši dvanaest godina, pa da ga s guštom strpamo u zatvor!

Dječak, kojemu je identitet zaštićen, priveden je čak 50 puta
03.01.2010.
u 17:01

Kriminalac s jednim od najvećih dosjea u Velikoj Britaniji ima samo 11 godina, a prema britanskim zakonima, dok god nema barem 12 policija mu, kao ni sud, ne mogu ništa

Oružani napad, pljačka, provala, krađa, vožnja bez dozvole, preprodaja ukradene robe... Popis zločina okorjelog kriminalca od kojeg posljednjih godinu dana drhti južni Londona gotovo je bezgranična. No unatoč činjenici da je u policiju priveden više od 50 puta, taj prijestupnik ni jednu noć nije proveo iza rešetaka. Kriminalac s jednim od najvećih dosjea u Britaniji ima, naime, samo 11 godina, a prema britanskim zakonima, dok god nema barem 12 policija mu, kao ni sud, ne mogu ništa.

Kriminalnu karijeru taj je dječak, kojemu se sukladno britanskim zakonima taji identitet, počeo već u devetoj godini života, odmah nakon što je oduzet majci alkoholičarki i smješten u dječji dom u južnom Londonu. Prvi prijestup bio mu je krađa bicikla nakon koje je uhićen, a potom odmah pušten. U samo nekoliko mjeseci postao je član bande CYT-a, no, kako tvrde policajci, načešće radi sam.

- Specijalizirao se za provale. Male je građe pa se lako provlači kroz prozor ili kroz uske prolaze. Redovito ga hvatamo, ali ne možemo ništa učiniti, privedemo ga u postaju i potom odmah pustimo, što nas jako frustrira - kažu za Daily Mail policijski izvori.

Iako ga ne može osuditi na zatvorsku kaznu unatoč dokazanim provalama i napadima, sud je dječaka već nekoliko puta pokušavao nadzirati. Elektronska narukvica nije se pokazala dobrim rješenjem jer ju je mali kriminalac odmah po stavljanju strgnuo s ruke, dobro znajući da za to još ne može biti kažnjen. Vidjevši da pokušaji nadzora ne daju rezultata, sud je naložio prekid nadzora jer mjere ne daju nikakve rezultate.

- Nemamo izbora, čekamo njegov 12. rođendan da ga napokon možemo uhititi i predati sudu – kažu u londonskoj policiji.

Ključne riječi

Komentara 6

PE
petrovve
17:34 03.01.2010.

Uh ,bas je tako...Samo dobro sto je Hrvatska u Europi,inace bi se morali sramit. trputac ,lud si samo tako.hahahaaa

OB
-obrisani-
21:47 03.01.2010.

Ako nekom ne pukne film pa mali ne doceka 12-ti rodjendan!

KO
konkord
18:50 03.01.2010.

Taj je maliiz naših krajeva čim toliko krade a ne boji se nikog. Kao da su mu naši političari učitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije