kad pohlepa ovlada

Čekićem presudio majci pa danima ležao kraj njezina leša

Dino Sakić  (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/5
10.03.2011.
u 15:30

Što ću sad kada nema moje matere?! Ajme meni, rekao je ubojica Dino Sakić baki na telefon kada se još nije znalo da je on presudio Divni Morić

Dino Sakić (21) u subotu, 26. veljače, oko 14 sati u Stankovcima ubio je svoju majku Divnu Morić (40). Majka je prigovorila sinu zbog druženja sa sumnjivim tipovima i kockanja, a na to ju je on udario šakom u glavu, nakon čega je pala na pod. Potom je iz ormara u hodniku uzeo čekić i, kao u sceni iz horor filma, udario je u stražnji dio glave. Ubojstvo se dogodilo u kući Marice Morić (65), majke ubijene i ubojičine bake, koja je u to vrijeme bila na liječenju u zadarskoj bolnici, pa zločin nitko nije vidio niti je čuo svađu koja mu je prethodila. Dino Sakić nakon zločina pošao je na spavanje, a u bakinoj kući proveo je još pet dana i pet noći dok je u susjednoj sobi ležala njegova mrtva majka.

Prodao maminu zlatninu

Baka se u međuvremenu vratila, no nije odlazila na kat gdje se ubojstvo dogodilo. Šesti dan od zločina, izbrisavši tragove krvi, Dino Sakić bacio je majčino tijelo u cisternu s vodom koja se nalazi u sklopu kuće. Marica Morić sumnjala je da joj se kćeri nešto dogodilo jer nije imala običaj ne javljati joj se telefonom. Da joj je unuk ubio kćer, nije posumnjala unatoč tome što je on zbog nasilja u obitelji, a pogotovo prema majci, prijavljivan u više navrata, a bio je osuđen i na godinu dana zatvora. Pred staricom se unuk nakon ubojstva ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

– Motiv ubojstva je koristoljublje – rekli su u policiji. Dino Sakić je, prema tvrdnjama policije, nakon ubojstva uzeo majčin zlatni nakit iz njena stana u Benkovcu te ga prodao za 21.000 kuna zlataru u Trogiru. Uzeo je tri lančića, a kod njega su navodno pronašli i majčinu karticu s koje nije uspio podići novac.

– Dio novca od prodaje zlatnine potrošio je u kladionici – potvrdila je policija izjavu koju je dala 65-godišnje Marica Morić. Baka je rekla da je njezin unuk sav novac koji je imao trošio na kockanje. Novac koji je dobio od prodaje majčina zlata Dino Sakić je trošio i u Splitu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu, a u namjeri da prikrije tragove, bacio je majčin mobitel sa šibenskog mosta u more. Sa zadarskog kolodvora prije tri dana javio s baki mobitelom kada mu je ponestalo novca.

– Što ću sada kada nema moje matere. Ajme meni – rekao je tada baki na telefon, a nedugo potom pronašla ga je policija.

Slomio se nakon poligrafa

Čak je 30 sati negirao da je ubio majku, a prošao je i poligraf. No, naposljetku se slomio i priznao ubojstvo, ali policajcima nije rekao gdje je tijelo. Dino Sakić policiji je poznat od 15. godine po krađama, nelegalnom posjedovanju oružja i nasilju u obitelji. Bio je i u popravnom domu, a živio je malo kod oca na biogradskom području, a malo kod majke u Benkovcu.

Komentara 32

LJ
ljakse
05:59 11.03.2011.

UZAS...!!! Jadne majke sa ovakvim sinovima!

OB
-obrisani-
17:16 10.03.2011.

DŠ..

Avatar @veNLO
@veNLO
20:58 10.03.2011.

Svakom ubojici predstoji pakao, još za života. Ubojici roditelja, ma koliko neuračunljiv bio, ma koliki i kakav ovisnik bio sam dalji život je kazna. Imat će sreću ako ga u zatvoru lijekovima pretvore u biljku (kao što je zatvorska navada za problematične likove). Mladić je imao sve - kuću, stan, oca, majku. Nije imao sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije