POGINULO DIJETE (9)

Češkom pravosuđu ustupljena kaznena prijava podignuta nakon tragedije kod Obrovca

Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
21.06.2024.
u 18:19

Postupak će biti lakše i ekonomičnije proveden pred tamošnjim pravosudnim tijelima - istakli su iz DORH-a

O tragediji koja se u srijedu dogodila na obrovačkom području i u kojoj je smrtno stradalo devetogodišnje dijete iz Češke na novinarski upit odgovorili su i iz zadarskog DORH-a.

- U odnosu na zaprimljene upite novinara odgovaramo kako je Policijska uprava zadarska podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Republike Češke (1978.) zbog osnova sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 3. i 4. u svezi čl. 215. st. 3. Kaznenog zakona.

Osumnjičenik je ispitan u policiji temeljem čl. 208.a Zakona o kaznenom postupku. Kaznena prijava će biti ustupljena Republici Češkoj s obzirom da su svi sudionici događaja češki državljani koji imaju prebivalište u Republici Češkoj zbog čega će postupak biti lakše i ekonomičnije proveden pred tamošnjim pravosudnim tijelima - istakli su iz DORH-a.

 

VIDEO Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete

Komentara 1

AM
Ambar
21:23 21.06.2024.

Izgubio dijete i još ovo. Za nepovjerovati.... Sa razlogom sam izgubila povjerenje u hrvatsko sudstvo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije