Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNE NESREĆE

Četvero mladih poginulo pri padu u provaliju duboku 40 metara

14.01.2002.
u 00:00

* Poginuli su Zvonimir Marceković (21) iz Slavonskog Broda, Nataša Rožić (24) iz Rijeke, Kruno Andrijić (22) iz Trogira i Irena Špikić (24) iz Rijeke * "Ascona" je udarila u početak zaštitne ograde i svinula je, probila žičanu ogradu gradilišta WTC-a i pala u provaliju duboku četrdeset metara

RIJEKA - U stravičnoj nesreći na gradilištu riječkog World Trade Centra na Pećinama jučer, 45 minuta iza ponoći, poginule su četiri osobe. Poginuli su Zvonimir Marceković (21) iz Slavonskog Broda, Nataša Rožić (24) iz Rijeke, Kruno Andrijić (22) iz Trogira i Irena Špikić (24) iz Rijeke. Njih četvero bili su u "opel asconi" SB 644-BK, kojom je Radničkom ulicom u smjeru križanja s Ulicom Janka Polića Kamova upravljao Zvonimir Marceković.

Vozač je "opela" na dnu nizbrdice i na početku nepreglednoga lijevog zavoja izgubio kontrolu te nastavio voziti ravno. "Ascona" je udarila u početak zaštitne ograde i svinula je. Automobil je probio žičanu ogradu gradilišta WTC-a, postavljenu da zaštiti pješake od pada, i pao u provaliju duboku četrdeset metara. "Ascona" je najprije udarila u vrh betonskog zida, 25 metara ispod razine ceste, gdje je od siline udarca ispalo vjetrobransko staklo, te se odbila i pala na tlo, završivši na krovu.

Svi su putnici u vozilu na mjestu poginuli, iako unutrašnjost "ascone" nije jako uništena, a vozač i Nataša Rožić, koja je bila na mjestu suvozača, bili su vezani sigurnosnim pojasevima. Policijska ophodnja, koja je odmah došla, zatekla je zastrašujuć prizor. Tijela poginulih bila su tako isprepletena da se nije moglo razaznati koliko je ljudi u automobilu. Prva je informacija bila kako je riječ o pet poginulih osoba.

Oko automobila bili su razbacani komadi plastike i osobni dokumenti. "Ascona" je pala točno ispod zida pa najvjerojatnije nije bilo riječi o velikoj brzini, premda je u službenom policijskom izvješću neprilagođena brzina navedena kao uzrok nesreće. Na mjestu gdje je "opel" sletio u provaliju gotovo i nije bilo tragova kočenja pa se od policajaca mogla čuti pretpostavka da je nesreća izazvana neiskustvom vozača.

Putnici iz "ascone" imali su nesreću da prije pada udare u početak zaštitne ograde, koja ih zbog toga nije zadržala na cesti. Da su u ogradu udarili nekoliko desetaka centimetara dalje, nesreća bi vjerojatno bila samo s materijalnom štetom.

Na očevidu su, uz policijske djelatnike i Roberta Mišana, načelnika Odjela sigurnosti cestovnog prometa, bili i Valentin Ivanetić, istražni sudac Županijskog suda u Rijeci, te Renata Dobi-Babić, liječnica sudske medicine.

T. Rukavina

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije